Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 23. 09:44

Csak félrebeszélés van, segítség nincs

Hiába Orbán Viktor ígérete, az ellenzéki vezetésű települések nem számíthatnak támogatásra, a járvány miatt kiesett bevételeik kompenzálására. A kormány ebben az esetben is kettős mércével mér.

Hirdetés
Hirdetés

A Tiszavirág Sportuszoda avatásán jelen volt Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter, aki a Szeged Televíziónak adott nyilatkozatában kitérő választ adott, hogy miként támogatja a kormány a településeket. Inkább a fejlesztéseket sorolta fel, azonban azok csak plusz terhet rónak a városra, hisz például az új sportuszoda fenntartása több százmillió forintba kerül majd.

Bősz Anett, a DK képviselője parlamenti felszólalásában szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy a támogatások nem válthatók ki fejlesztésekkel. Szerinte a kormány kegyetlenül megsarcolja az önkormányzatokat.

A kormány látszatra egyeztet, legutóbb is több polgármesterrel tárgyalt Gulyás Gergely, azonban semmi érdemleges döntés nem született ott sem. Pedig a településeknek tervezniük kell az idei évi költségvetést és nem mindegy, hogy kormányzati döntések miatt kieső bevételeiket kompenzálják, vagy sem.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gulyás Gergely önkormányzat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés