Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 22. 12:06

Fekete-Győr András bíróság elé állíttatná Orbánt, Rogánt és Mészáros Lőrincet

A Momentum miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor visszahozta a Kádár-rendszert.

Hirdetés

„Az ország nevében vádolom őket. 2022-ben az Új Magyarország jogállama dönteni fog, mi az ő büntetésük” – mondta a Telexnek Orbán, Rogán és a nemzet milliárdosa, Mészáros Lőrinc kapcsán Fekete-Győr.

Az interjúban elhangzik, a Momentum közössége felkérte a miniszterelnök-jelöltségre, így kívánják megvalósítani az Új Magyarország tervet.

Szerinte Orbán és rendszere fölött eljárt az idő, a jelenlegi miniszterelnök lényegében visszahozta a Kádár-rendszert, miközben „saját vagyonát is elhazudja”.

A jelenlegi miniszterelnökről azt is megjegyezte, a fiatal Orbán a haverja lenne, együtt bontanák le a Kádár-rendszert, de Orbán „elárulta a rendszerváltást, és felépítette az új Kádár-rendszert”.

Fekete-Győrék 3, 30 és 300 napos tervvel készülnek az esetleges választási győzelem után. Az oktatást finn mintára modernizálnák, a KLIK-et megszüntetnék, a lexikális tudás helyett egyéni képességfejlesztésre helyeznék a hangsúlyt, az oktatásban a kreativitás, a nyelvtudás, a digitális ismeretek és a csapatmunka előtérbe kerülne. Szeretnék visszaadni a tanároknak a jogot, hogyan tanítsák és fejlesszék a rájuk bízott gyerekeket.

Norvég mintára Magyarország-részvényt vezetnének be, a jövedelmező állami cégeket, mint a Szerencsejáték Zrt., az MVM, a Magyar Posta állami tőkealapba kerül majd, amiből az emberek tőketulajdont szerezhetnek. A tervek szerint a részvényeket csak magyarok vásárolhatnák meg.

A Momentum programjáról azt is elmondta, bevezetnék a 32 órás munkahetet, ami 4 nap. Fekete-Győr András szerint az a cél, hogy ennyi munkaórával is tisztességes bért lehessen keresni.

Az előválasztásról azt mondta, szeretnék, hogy a közös listáról is legyen előválasztás, mert az ellenzéki választóknak joguk van eldönteni, hogy melyik párt mennyi képviselővel legyen jelen a listán. A jelöltek mellett a pártokra is lehetne szavazni a 106 körzetben, ez alapján osztanák fel a helyeket a listán.

A Gyurcsány Ferenccel való összefogásról annyit mondott, hogy bár 2017-ben még Gyurcsány „eltakarodását” kívánta a közéletből, most már úgy látja, hogy mivel a DK-sok szövetségesek az Orbán-rendszer leváltásában, Gyurcsány Ferenc pedig a párt vezetője, így Gyurcsány is szövetséges. Annak viszont örül, hogy a korábbi miniszterelnök kijelentette: nem vállalna kormányzati szerepet.

„Bárcsak Orbán Viktor is belátná, hogy nem kellene indulnia 2022-ben. Neki is ugyanezt a bölcsességet kívánom” – fogalmazott Fekete-Győr András a Telexnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölt Momentum program
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés