Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. február 21. 20:43

Oltásra várva... – Bódi György olvasói levele

Ezt az olvasói levelet vasárnap este írom, ezért a február 20-i, szombati adatokkal dolgozom.

Hirdetés
Hirdetés

Persze, hogy a Covid-19 vírusfertőzéses helyzettel foglalkozom, hiszen többszörösen érintett vagyok: 70 éven felüli, krónikus betegségekkel együtt élő ember, akik közül a legtöbb halálozás történik – a 11 ezer 709 eddigi elhalálozott nyolcvanöt százaléka 65 éven felüli. Ahogyan a napi kormányinfóban az Operatív Törzs tájékoztatóján önmagukat felmentve, szenvtelenül mantrázzák:

„Idős, krónikus beteg volt”.

Tehát egy potenciális halálraítélt vagyok a 2021. évi Magyarországon.

Ezt tudom. Meg azt, ami minden hirdetőoszlopon, minden óriásplakáton harsog: „Minden élet számít!”

Tegnap 2912 újabb ember fertőződött meg, erősödik a fertőzöttségi hullám, de „csak” negyvenhét újabb haláleset volt, 366 beteg van lélegezgetőgépen, akik közül nyolcvan százalék meghal.

„Egyik reggel enyhe lázzal ébred, aztán másnapra felszökik a láza, lélegeztetőgépre kerül, aztán harmadik nap meghal” – mondja szombaton este az egyik virológus professzor az RTL Klub esti híradójában közvetített online beszélgetésen. És itt hangzik el az is, hogy minden oltás jobb, mint az oltatlanság! Jakab Ferenc virológus professzor szerint a kínai vakcina nagyon jó, Merkely Béla professzort pedig a televízió nyilvánossága előtt oltják be a kínai vakcinával.

Én a tudós professzorok minden szavát elhiszem. Csak kár, hogy nem hamarabb mondták. Nem hamarabb, mint Prof. Dr. Orbán Viktor, és nem hamarabb, mint Prof. Dr. Szijjártó Péter, aki mindezeket jó pénzért (a mi pénzükért!) megvette, akár csak a 16 ezer lélegeztető gépet, amelynek fele ki tudja hol van lezsírozva, használaton kívül. (Ez bizonyára egy nemzetstratégiai készletezés, azért titkolják nagyon, hogy hol és hány darab, nehogy migráns diverzánsok támadják meg a bázist, esetleg mindenre képes ellenzéki országgyűlési képviselők!)

  • Jó lett volna az első szakmai vélemény jogát megtartani a hozzáértőknek, és nem kvázi politikai megrendelésként előírni!
  • Jó lett volna, ha a szakmai vélemények és ajánlások hamarabb jelennek, mint a háziorvosoknak kiküldött levél, amelyben arról értesülhettek, hogy hétfőtől már a kínai vakcinával is olthatnak.

– Csak siettünk, gyorsítani akartuk a folyamatot, már az is baj?! – mondja ártatlanul Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Nem, államtitkár úr, nem az a baj! Az a baj, hogy csak a kínai és orosz vakcinák beszerzésével sietnek! Jó, tudom: a nyugati vakcinákat a tehetetlen, tökölős, bürokratikus, Soros-bérenc EU szerzi be, azokon nincs külön üzlet!

Azt engedélyezték, idehozzák, és felhasználjuk, ilyen egyszerű az egész...

Az a baj államtitkár úr, hogy az egész folyamat olyan átláthatatlan, és olyan következetlen, mint önök minden cselekedete!

Mert nézzük – önző módon – az én esetemet!

  • Ahogy megjelent a regisztrációs felhívás és honlap, azonnal online regisztráltam. Aztán regisztrálni akartam a velem egyháztartásban élő és egykorú feleségemet, de a honlap nem fogadta be, azt válaszolván, hogy erről az e-mail címről már regisztráltak. Ebből tudtam meg, hogy erről az e-mail címről már regisztrált valaki, nem abból, hogy nekem visszaírtak volna, hogy érvényes a regisztrációm.
  • Aztán írtam a honlap kezelőjének, aki jelezte, hogy tudja a problémát, de válaszolni csak a Miniszterelnöki Hivatal tud, mert ott tartják nyilván az adatokat.
  • Aztán írtam a Miniszterelnöki Hivatalnak, de onnan nem válaszoltak arra, hogy érvényes-e a regisztrációm?

Viszont azóta kaptam onnan két győzelmi jelentést, hogy Magyarországon milyen jól halad a regisztráció, aztán meg az oltás... (Megjegyzem, a feleségemet is regisztráltam egy másik e-mail címről, de ő még csak győzelmi jelentéseket sem kapott, nemhogy visszaigazolást az érvényes regisztrációról!)

Azóta minden nap jelennek meg hírek arról, hogy minden rendben halad:

  • 29 éves fiatalember kapott oltásra behívást, akinek választott háziorvosa sincs,
  • kapott vakcinát a közismert tv-s műsorvezetőnő is, aki ugyan nehezen tekinthető idősnek, de krónikus beteg,
  • estére kimaradt oltóanyag azonnali felhasználásáról is értesülhetünk, aki történetesen az adott település éppen kéznél levő polgármestere...

Nem folytatom, ez olyan megnyugtató!

A legmegnyugtatóbb hírt mégis a mai – vasárnap esti – RTL Klub híradóban hallom: gőzerővel halad az egészségügyi szakdolgozók munkaviszonyának 2021. március 1-jei hatállyal történő átalakítása (magyarul: a közalkalmazotti jogviszony megszüntetése), de sokan még nem is látták (megismétlem: 2021. február 21-én!) az új munkaszerződésüket, és huszonöt jelezte, hogy inkább elhagyja a pályát, de nem írják alá, mert olyan előírásokat tartalmaz (kötelező kirendelhetőség, stb.).

Az EMMI válasza a híradó megkeresésére: nem ismernek semmi olyan okot, ami indokolná az új munkaszerződések bevezetésének elhalasztását! Jelentem, én ismerek egy okot, úgy hívják, hogy Covid-19 járványhelyzet. Jó lenne a még ott dolgozókat megtartani az egészségügyben!

És közben várom az oltásra szóló értesítést... Mert, ugye, minden élet számít!

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György járvány koronavírus olvasói levél pandémia vakcina védőoltás világjárvány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés