Hirdetés
Túl a városon 2021. február 20. 21:18

Orbán faluja egymaga több támogatást kapott, mint az összes ellenzéki vezetésű város

Turisztikai fejlesztéseknél is maga felé hajlott a Fidesz-kormány keze. 470-szeres a szorzó.

Hirdetés
Hirdetés

Az 1700 lakosú Felcsútra 1 milliárd 500 millió forint jutott, tehát majdnem 1 millió forint lakosonként, a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatából. Ez több, mint amit az ellenzéki vezetésű városok összesen kaptak.

  • Balatonfüred 6 milliárd 300 milliót,
  • Debrecen 5 milliárd 200 milliót,
  • Esztergom 5 milliárdot,
  • Csurgó 3 milliárdot,
  • Tihany 2 milliárd 600 milliót,
  • Csorna 2 milliárd 200 milliót,
  • Hercegkút és Felcsút településenként 1 milliárd 500 milliót,
  • Karcag 1 milliárd forintot kapott.

Ezek között egy ellenzéki vezetésű település sincs.

A G7.hu kiszámolta azt is, hogy miközben a fideszes vezetésű önkormányzatok 32 milliárd forintot kaptak, addig az ellenzékiek összesen 68 millió forintot, ez 470-szeres különbség.

Három ellenzéki vezetésű település kapott pénzt, Miskolc 8 milliót, Baja és Szentendre 30-30 millió forintot. Ez áll szemben a fentebb taglalt 32 milliárddal.

A 470-szeres eltérés azért is szembetűnő, mert a 10 ezer főnél nagyobb városokat nézve, 2 millió 800 ezer ember él ellenzéki vezetésű településeken, míg 3 millió kormánypárti vezetésűekben. Tehát majdnem fele-fele a lakosságarány.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester arra hívja fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében, hogy Budapestre például alig jutott a támogatásból, pedig a Magyarországra érkező turisták egyharmada a fővárosba megy, és ott költi el a turizmusból származó állami összbevétel felét.

„A budapesti turizmus cserbenhagyása valójában az ország cserbenhagyása. Az itt termelt adóforintok túlnyomó többsége a központi költségvetésbe kerül. Ha az ágazat nem tud talpra állni, akkor annak az ország issza meg a levét” – tette hozzá Karácsony.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állami támogatás diszkrimináció ellenzék Fidesz Magyar Turisztikai Ügynökség Orbán-kormány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés