Hirdetés
Túl a városon 2021. február 20. 17:38

Az óvodai és bölcsődei dolgozók oltását követeli a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy az óvodai és bölcsődei dolgozókat is haladéktalanul oltassa be a kormány az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákkal - mondta Ráczné Földi Judit, az ellenzéki párt elnökségi tagja.

Hirdetés
Hirdetés

Ráczné Földi Judit szerint a kormány tavasszal képtelen volt logikus és biztonságos döntéseket hozni, nyáron képtelen volt felkészülni a második hullám elleni védekezésre, és nem készültek fel a vakcinázásra sem.

Azt mondta: míg Nyugat-Európa országaiban pontosan követhető, átlátható ütemezést tettek közzé, és megfelelően felszerelt oltópontokkal készültek, Magyarországon „komplett oltási káosz uralkodik”.

„Orbánék a focistákat oltanák, a bölcsődei és óvodai dolgozók védelem nélkül állnak helyt nap mint nap a gyermekeink között”.

A DK korábban már követelte azt is, hogy a tanárokat és a tanítókat is az első között oltsák be, mert szerintük a kormánynak kötelessége lenne megvédeni azokat, akik a gyermekek közt dolgoznak. Ha óvodai és bölcsődei dolgozók súlyosan megbetegednek, annak komoly következményei lesznek – figyelmeztetett, felszólítva a kormányt arra, hogy vegyék előre az oltási sorban a kisgyermekek közt dolgozókat.

Ráczné Földi Judit megjegyezte azt is, hogy a kisgyermekek számára jelenleg nincs megfelelő védőoltás a koronavírus ellen, így az ő védelmükben is fontos lenne a rájuk vigyázók beoltása.

(Nyitóképünk illusztráció; fotó: MTI/Balázs Attila)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DK járványkezelés koronavírus oltás vakcina

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés