Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. február 20. 13:43

Ujhelyi: a kormány kérhetne 360 milliárd forintot az uniótól munkahelyvédelemre

Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő felszólította a kormányt, hogy adjon be pályázatot az európai uniós SURE-alaphoz egymilliárd eurót igényelve a koronavírus-járvánnyal leginkább sújtott szektorok bértámogatására.

Hirdetés

Az ellenzéki politikus szombati online sajtótájékoztatóján időhúzásnak és feleslegesnek nevezte a lehetséges nyitás körülményeiről szóló kormányzati konzultációt, amiről azt mondta: csak annak tanúbizonysága, hogy „az Orbán-kormány képtelen döntéseket hozni, tehetetlen a vírussal szemben”.

Ujhelyi István szerint a

konzultáció helyett azonnali segítséget kellene nyújtani a szolgáltatóiparban, a kulturális szektorban, a vendéglátásban és a turizmusban dolgozó több mint 600 ezer embernek, akiket a leginkább érint az, hogy a járvány miatt állami döntéssel tartanak zárva szektorokat.

A szocialista EP-képviselő példaként említette az Európai Unió SURE-programját, amelynek maradványösszegéből állítása szerint akár egymilliárd eurónyi összeget is igényelhetne Magyarország a válságba került szektorok munkavállalóinak és önfoglalkoztatóinak megsegítésére.

Az Európai Unió munkahelyvédelmi programjában a magyar kormány korábban már elnyert 504 millió eurót (180 milliárd forintot), a következő hetekben pedig a keretben megmaradt 9,7 milliárd euróra lehet újabb pályázatokat benyújtani.

Azt azonban, hogy a magyar kormány benyújtott-e már igényt, vagy tervez-e egyáltalán élni ezzel a lehetőséggel, egyelőre nem tudni – tette hozzá Ujhelyi István.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ujhelyi István Európai Parlament gazdasági válság koronavírus munkahelyvédelmi bértámogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés