Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Tényleg ő végzett a szegedi Z. Nagy családdal? A hírhedt sorozatgyilkos Magda Marinkóról bármi elképzelhető, de az ellenkezője is: Bátyi Zoltán a Szeged Podcast huszonkilencedik adásában
Szegeden 2021. február 19. 22:05

Tényleg ő végzett a szegedi Z. Nagy családdal? A hírhedt sorozatgyilkos Magda Marinkóról bármi elképzelhető, de az ellenkezője is: Bátyi Zoltán a Szeged Podcast huszonkilencedik adásában

Heti podcast-sorozatunkban ezúttal bűnügyi történelemórára mentünk, hogy megismerjük az igazi Magda Marinko-sztorit.

Hirdetés

Rács mögött marad Magda Marinko – jelent meg a hír csütörtökön, merthogy nem engedélyezte a most 58. évében járó szerb férfi feltételes szabadságra bocsátását csütörtöki végzésével a Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája.

A sorozatgyilkos Magda Marinko neve túlzás nélkül legendás Szegeden, sőt, talán egész Magyarországon. A kilencvenes évek elején alig egy év alatt több gyilkosságot is elkövetett Dél-Magyarországon, valamint a Vajdaságban. A leghíresebb esetet, a szegedi Z. Nagy cukrászcsalád lemészárlását viszont egészen mostanáig nem sikerült rábizonyítani, ennek elkövetését ő is mindig következetesen tagadta, míg több másik brutális emberölést elismert. 

Magda Marinkóról a kilencvenes évek közepén legendák, hihető és szinte hihetetlen történetek terjedtek Szegeden: hogy egy idegenlégióban edzett könyörtelen gyilkológép, aki puszta kézzel is legalább féltucat módon képes végezni bárkivel, aki az útjába kerül, aki a legjobb lövő volt a Jugoszláv Néphadseregben, akitől elfogása után még a saját fogvatartói, a Csillagbörtön őrei is rettegtek, mert tudták, csak azért nem szökik meg akkor, amikor akar, mert menekülnie kellene a maffia és a megbízói elől, hiszen tulajdonképpen ő egy érzelmek nélküli bérgyilkos. És aki úgy egyébként 93-ban Makkosházon élt egy panel lakásban albérletben, és még a rendőrség különleges egysége is rossz címre ment, amikor először el akarták kapni.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 029 · 2021.02.19.

  • De hogy mindebből mennyi az igazság?
  • Egyáltalán kicsoda valójában Magda Marinko?
  • Hogyan került Magyarországra, mennyit élt Szegeden és mit csinált itt ez idő alatt?
  • Hogyan történtek az általa is beismert gyilkosságok, és van-e, lehet-e bármi köze a szegedi Z. Nagy család megöléséhez?
  • Miért nem működik együtt a hatóságokkal, amikor a feltételes szabadlábra helyezéséről van szó?
  • Egyáltalán kerülhet-e ő még valaha a rácsokon kívülre?

Mindezekről, és még ennél sokkal többről beszélgettünk az adásban Bátyi Zoltán író, újságíróval, a Szegedi Ítélőtábla korábbi sajtótitkárával, aki hosszas kutatás után 2013-ban könyvet írt Magda Marinkóról, és aki kétség kívül azok között van, akik a legjobban ismerik ennek a rejtélyes, hírhedt férinak a történetét.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: podcast Szeged Podcast Magda Marinko bűnügy gyilkosság Bátyi Zoltán gyilkosságsorozat rendőrség sorozatgyilkos Z. Nagy Bálint Z. Nagy család Gedzo Kovács M. Norbert
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés