Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Koronavírus: a dél-afrikai a legveszélyesebb mutáció; oltani kellene a hétvégén is a háziorvosoknak? – Szegedi Híradó, 2021. február 19-én!
Szegeden 2021. február 19. 18:59 Forrás: Szeged Televízió

Koronavírus: a dél-afrikai a legveszélyesebb mutáció; oltani kellene a hétvégén is a háziorvosoknak? – Szegedi Híradó, 2021. február 19-én!

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!

Hirdetés
  • A koronavírus dél-afrikai variánsa a legveszélyesebb a szakemberek szerint. Magyarországon eddig csak az angol mutánst mutatták ki, de ha nem sikerül rövid időn belül megfékezni a járványt, várhatóan a többi is megjelenhet, illetve újabbak is kialakulhatnak – nyilatkozta a Szeged Híradónak Rusvai Miklós virológus. A mutáns vírus miatt a szomszéd országokban egyre rosszabb a helyzet, de a növekvő fertőzésszámok itthon is azt mutatják, a járvány harmadik szakaszába léptünk.
  • Müller Cecília szerint már csak egy lépésre vagyunk a kínai Sinopharm-vakcina emberi alkalmazásától. Ha az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet engedélyezi a használatát, a jövő héten már oltani is lehet vele. Az oltási ütem felgyorsítását az orvosok hétvégi bevetésével is segítenék, ez már a Telex.hu birtokába került levélből derült ki. Az általunk megkérdezett háziorvosok azonban vegyesen fogadták a kezdeményezést.
  • Több szempontból is történelmi esemény, hogy tíz év után ismét Marsleszállást hajtott végre az emberiség. A vörös bolygóra küldött szonda az élet nyomait kutatja majd, és felméri a lehetőségét egy későbbi küldetésnek, amikor már űrhajósok is leszállhatnának a bolygóra. A magyarul Kitartás nevet kapott marsjáró akár tizennégy évig is üzemképes maradhat.

És ez még csak három izgalmas téma a mai híradóból!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: híradó Szeged Televízió Szegedi Híradó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés