Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • A REÖK-ben már a nyári tárlatra készülnek: kortárs festők és szobrászok alkotásait várják
Művház 2021. február 19. 13:30

A REÖK-ben már a nyári tárlatra készülnek: kortárs festők és szobrászok alkotásait várják

A szegedi fesztiválnyár kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye a kétévente megnyíló nyári tárlat. Idén május 1. és június 13. között rendezik meg az országos képzőművészeti találkozót, amelyre március 31-ig várják az alkotók jelentkezését.

Hirdetés

Az idén már negyvenegyedik alkalommal megrendezett kiállítás mindenkori célja, hogy bemutassa a kortárs magyar képzőművészeti törekvéseket, a hazai táblaképfestészetről, grafikáról és plasztikai törekvésekről nyújtson átfogó és hiteles képet a szakmai zsűri által kiválasztott művek bemutatásával.

A tárlaton időről időre megjelennek figuratív és nonfiguratív alkotások ugyanúgy, mint a lírai absztrakt vagy a fotó- és hiperrealista művek.

A zsűrizés most is a korábbi tárlatokon már jól bevált, online módon zajlik.

A Nyári Tárlatra ez alkalommal is az alkotásokról készült nagy felbontású fotóval a Regionális Összművészeti Központ weboldalába beépített jelentkezési felületen lehet pályázni március 31-ig.

A jelentkezéshez szükséges megadni az alkotó nevén és az alkotás címén kívül a mű méretét, készítésének évét, az alkalmazott technikát és a biztosítási értékét is. A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri értékeli, az általuk kiválasztott művekből áll össze az idei tárlat anyaga.

Olyan, kiállításra kész alkotásokat várnak, amelyeket lehetőleg országos tárlaton még nem mutattak be.

Festményekből 2 darab, sorozatból egy (legfeljebb 3 darabból álló), kisplasztikából, szoborból szintén 2 darab adható be, éremsorozatból egy (maximum 5 darabból álló). A sorozatokat a zsűri megbonthatja.

A szervezők azt kérik, az elmúlt két évben készült művekkel jelentkezzenek az alkotók.
A részletes felhívás, a beadási feltételek és a művek begyűjtésének pontos időpontja a REÖK honlapján található.

Két éve, a negyvenedik tárlaton nyolcvan művész több mint száz alkotását mutatták be a Reök-palotában (fotó: Szabó Luca)

A szervezők felhívják az alkotók figyelmét, hogy a kiállítás előkészületeit, valamint a különböző határidőket módosíthatják az aktuális járványügyi korlátozások.

A nívós seregszemle, a legfontosabb hazai kortárs alkotók részvételével – amennyiben a korlátozások engedik – május 1-től június 13-ig lesz látható a REÖK-ben.

Két évvel ezelőtt, a negyvenedik Szegedi Nyári Tárlatra rekordszámú, összesen hétszáz pályamunka érkezett.

A háromtagú zsűri végül nyolcvan művész alkotását válogatta be a jubileumi kiállításra. A meghívott alkotók munkáival együtt akkor száznál is több festményt, szobrot és grafikát mutattak be a Reök-palotában.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: REÖK beadás felhívás jelentkezés nyári tárlat Regionális Összművészeti Központ
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés