Hirdetés
Hirdetés
 • Kezdőlap
 • Hírek
 • Szegeden
 • Előkerült, jól van Szabó Bálint, hiszen otthon van. De a kérdések csak gyűlnek és gyűlnek
Szegeden 2021. február 18. 12:24

Előkerült, jól van Szabó Bálint, hiszen otthon van. De a kérdések csak gyűlnek és gyűlnek

Továbbra sem tudjuk, hová tűnt hétfő reggel, amikor nem jelent meg a korábban bejelentett leleplező sajtótájékoztatóján, és hogyan került Makó közelébe. Az eddig nyilvánosságra került információk pedig csak további kérdésekhez vezetnek.

Hirdetés

Annyit tudni a független képviselő hétfői eltűnéséről, hogy este nyolc óra körül találták meg az M43-as autópálya makói felüljárójánál – saját bevallása szerint kihűlt állapotban vitték kórházba, majd onnan haza is engedték. Az RTL híradójának azt nyilatkozta, nem önszántából került Makóra.

Csakhogy ez a történet így egyáltalán nem kerek, hiszen sajtótájékoztatót akart tartani, gyakorlatilag rögtön azután, hogy a Ligetben futott, ehhez képest eltűnt:

 • Ha valóban kihűlt állapotban került kórházba, ami a napokban tapasztalt hideg idő miatt egyébként hihető, akkor miért engedték haza már másnap? Milyen gyorsan lehet felépülni akkor, ha az ember kihűl? Mi az a minimális idő, amit mindenképpen kórházban kell tölteni ilyen esetben úgy, hogy a saját felelősségére is hazamehessen aztán az illető?
 • Ha azt állítja, hogy nem önszántából került Makóra, ez „magyarra lefordítva” azt jelenti, jelentheti, elrabolták. Ha ez így van, miért hagyták hazamenni a kórházból, és miért nem áll rendőri védelem alatt?
 • Ha azt feltételezik, hogy nem kényszerítette senki, és csak megjátszotta az elrablását, azzal szinte biztosan bűncselekményt követett el. Akkor miért engedte el a rendőrség? Pláne úgy, hogy nemrég ítélték el: ismert, egy év próbára bocsátották február elején.
 • Ha egyik sem történt, azaz nem rabolták el és nem játszotta meg az elrablását, hanem valamilyen nem tiszta tudatállapotban jutott el a makói autópálya-felüljáróig, miért nem vizsgáltatták ki a kórházban elmeorvosi szakértővel?

Szabó Bálint eltűnése és szerencsés előkerülése egyformán érthetetlen, és ez az érthetetlenség az, ami rettentően aggasztó. Hiszen a lehetséges magyarázatok jelenleg a következők:

 • egy szegedi képviselőt erőszakkal elraboltak a nyílt utcán,
 • vagy saját eltűnésének megrendezésével félrevezette a hatóságokat, és súlyos bűncselekményt követett el,
 • vagy pedig olyan súlyos elmezavarral küzd, aminek következtében hétfőn a saját életét is veszélybe sodorta.

A három lehetőségből egyet sem szeretnénk, hogy igaz legyen, de valamelyik valószínűleg az. Kérdéseinket elküldtük a makói kórháznak és a rendőrségnek is. Bízunk abban, hamar válaszolnak.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság eltűnés Makó rendőrség Szabó Bálint
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés