Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 18. 13:30 Forrás: Szeged Televízió

Lovas Judit a Témában: A hitelmoratórium jó lehetőség, de vannak kockázatai

Az emberek kétharmada nem fizeti hiteleit, él a moratórium meghosszabbított lehetőségeivel is. Milyen kockázatai vannak ennek? Erről beszélgetett Balogh Judit szerdán a Témában Lovas Judittal, az Énpénzem.hu főszerkesztőjével!

Hirdetés

A pénzügyi újságíró szerint a hiteltörlesztési moratórium azon kevés kormányzati intézkedések egyike, amelyeket egyértelműen meg lehet dícsérni. Helyesnek tartja azt is, hogy nem rászorultsági alapon jár ez a lehetőség, ugyanis nagyon nehéz lenne megállapítani, kinek van rá igazán szüksége.

Azonban akik igénybe veszik a törtlesztési moratóriumot, azoknak fel kell készülniük arra, hogy ez számukra egy későbbi hitelfelvételnél nehézségeket okozhat. Nem csak arról van ugyanis szó, hogy meghosszabbodik a törlesztési időszak, hanem arról is, hogy a bankok a jövőben figyelembe vehetik az elbírálás során, élt-e az ügyfél a könnyítéssel – ez pedig negatívan befolyásolhatja a hitelképességüket.

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a törelsztőrészletek nem fognak emiatt megemelkedni, ha valaki úgy érzi, hogy a moratórium lejárta után sem tud törleszteni, vagy nem tud annyit fizetni, mint a járvány előtt, feltétlenül keresse fel a bankját. Biztosra veszi ugyanis, hogy lesznek a pénzintézeteknek olyan saját adóssegítő programjai, amelyek ilyen helyzetben könnyítést jelenthetnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adóskockázati besorolás adósság Balogh Judit gazdasági válság hitel hitelmoratórium koronavírus pénz Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés