Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Duda Ernő a Témában: A leghatékonyabb koronavírus elleni készítmény nem kap akkora figyelmet, mint a kínai vakcina
Szegeden 2021. február 18. 12:35 Forrás: Szeged Televízió

Duda Ernő a Témában: A leghatékonyabb koronavírus elleni készítmény nem kap akkora figyelmet, mint a kínai vakcina

A politikusoknak más védelem jár a koronavírus ellen? Duda Ernő elárulta a Téma szerdai adásában, hogy mitől gyógyulhatott ki Trump – kis túlzással percek alatt a koronavírusból. A szerről eddig nem sokat hallottunk, talán azért, mert majdnem 300 ezer forintba kerül belőle egy ampullányi.

Hirdetés

A virológus elmondta, hogy bár valamilyen oknál fogva nem kap annyi figyelmet ez a készítmény, mint a kínai vakcina, de létezik az az immunhiányos és daganatos betegek számára kifejlesztett gyógyszer, ami nagy hatékonysággal nyújt védelmet a koronavírus ellen.

Ez a  Regeneron nevű gyártó Eli Lilly LY-CoV555 nevű antitest-készítménye.

Működésének lényege, hogy a fertőzés esetén termelődő ellenanyagot már készen, nagy mennyiségben juttatják be a szervezetbe.

Ez a szer a fertőzés nagyon korai szakaszában is hatásos lehet – ezért feltételezhető, hogy Donald Trump korábbi amerikai elnököt ezzel kezelhették ki rövid idő alatt a betegségből.

A jelenleg forgalomban lévő vakcinákról Duda Ernő elmondta, hogy a legkorszerűbb, mRNS alapú készítmények az eddigi információink szerint legalább egy évig, de akár hosszabb ideig is védelmet nyújtanak majd a koronavírus ellen. Szerencsére ezek jól módosíthatók a vírus mutációinak kivédése érdekében, elképzelhető, hogy emiatt majd emlékeztető oltásokat kell beadni a jövőben.

A kínai vakcináról azonban egyelőre nem áll rendelkezésre elég adat ahhoz, hogy megállapítható legyen, mennyi ideig biztosít védelmet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Donald Trump Duda Ernő járványkezelés kínai vakcina koronavírus Szeged Televízió Téma vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés