Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 18. 10:54 Forrás: Szeged Televízió

Orosz Anna a Témában: A kormány csak a felelősséget akarja letolni magáról a konzultációval

Fokozatosan vagy egyszerre nyissuk-e újra az országot, jelentsen-e többletjogosultságot az, ha valakinek van oltási igazolványa – többek között erről érdeklődik majd a kormány. Mindez látszatkonzultáció vagy van-e valódi értelme? Erről beszélgetett Balogh Judit a Témában Orosz Annával, a Momentum alelnökével szerdán.

Hirdetés

Orosz Anna szerint joggal tartják sokan értelmetlennek a novemberi korlátozások egy részét. A hét órás boltzár miatt sok ember torlódik fel, ezért egyáltalán nem csökkenti a járvány terjedését, és a kijárási korlátozást is nehéz megindokolni. Ezért tartja a Momentum fontosnak a szigorítások ésszerű és fokozatos feloldását. Másrészt a vendéglátóiparnak ígért támogatások hónapokat csúsznak, a vállalkozók folyamatos bizonytalanságban vannak. Az önkormányzatok esetében is ugyanolyan nagy problémát jelent a kiszámíthatatlanság, mint maguk az elvonások. A most induló konzultáció azonban nem jelent megoldást, inkább propaganda célokat szolgál.

A konzultáció szerinte arról szól, hogy a kormány letolja magáról a felelősséget azért a döntésért, amit egyébként járványügyi szakértőkkel, orvosokkal, egészségügyi szakemberekkel való egyeztetés alapján kellene meghoznia.

A Momentum alelnöke azt is elmondta, egyetért azzal, hogy elsősorban a védőoltások jelenthetik a járvány megoldását. A vakcinákkal kapcsolatos politikát azonban a kormány gerjeszti:

az Európai Unióval szembeni támadások azt hivatottak leplezni, hogy több millió ember beoltása olyan logisztikai kihívást jelent, amire nem tudják megfelelően felkészíteni az egészségügyi rendszert.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: boltzár járványkezelés kijárási korlátozás korlátozás koronavírus Orosz Anna vásárlási korlátozás Balogh Judit Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés