Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. február 17. 17:40

Rendet hagynak a kútfúrók maguk után a Gáz utcánál is

Egyelőre nem végeztek a kútfúrással Makkosházán a Gáz utcánál, de már most megnyugtatnak mindenkit a beruházók és a kivitelezők, hogy a területet úgy adják vissza, ahogyan megkapták.

Hirdetés

Nagy lendülettel folyik a szegedi távhőrendszer átállítása geotermikus energiára, ennek részeként a város meghatározott pontjain kutakat fúrnak. A rókusi rendszer utolsó darabja a Gáz utcai kútfúrás, amihez mintegy három hónapja láttak hozzá, és a tervek szerint heteken belül befejezik – mondta a szeged.hu-nak Péter Tamás, a beruházó GEO Hőterm Kft. ügyvezető igazgatója.

Megközelítőleg 2000 méter mélyről nyerik ki a fűtéshez használt termálvizet, és 1700-1800 méter mélyre fúrják a visszasajtoló kutakat.

A Gáz utcánál a fúrótorony „leköltözött”, ám a szükséges gépészeti összekötésekre ezekben a hetekben kerül sor.

Péter Tamás elmondta, magától értetődő, hogy rendet hagynak maguk után. Kijavítanak mindent, amit a kútfúrás ideje alatt megrongáltak. Így a járdákat, a járda- és útszegélyeket, valamint a besüllyedt utakat. Ennek kapcsán utalt arra, hogy nemrégiben ilyen helyreállítási munka keretében újraaszfaltozták a Kertész utcát.

1700-1800 méter mélyre fúrják a visszasajtoló kutakat (fotók: Szabó Luca)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: geotermikus energia geotermikus kör Szegedi Távfűtő Kft. távfűtés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés