Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Tápai Péter: Ha megint egy „előadásról” van szó, akkor Szabó Bálintnak nincs helye tovább a szegedi közéletben, a közgyűlésben!
Szegeden 2021. február 17. 09:55 Forrás: Szeged Televízió

Tápai Péter: Ha megint egy „előadásról” van szó, akkor Szabó Bálintnak nincs helye tovább a szegedi közéletben, a közgyűlésben!

Egyelőre csak találgatni lehet, mi állhat a hétőfi események hátterében – szemmel láthatóan a Fidesz politikusai is bizonytalanok azzal kapcsolatban, miért tűnt el rejtélyes módon a független képviselő.

Hirdetés

Megvan a szegedi Fidesz hivatalos álláspontja, íme:

– Örülünk, hogy megvan és egészséges Szabó Bálint – mondta Tápai Péter. Az önkormányzati képviselő a szegedi Fidesz nevében azt is elmondta, „bár az elmúlt időszaknak a performanszai alapján vannak bennünk kétségek. Bármi is történt, az nagyon rossz, borzalmas, de ha megint egy »előadásról« van szó, akkor Szabó Bálintnak nincs helye tovább a szegedi közéletben, a közgyűlésben. Ebben az esetben ugyanis lejáratja a képviselőséget, megrendül a bizalom a választókban. Ezért egyetértünk abban, tisztáznia kell magát neki is és a rendőrségnek is ki kell deríteni, mi történt.”

 

Korábban írtuk:

Szabó Bálint hétfőre hívott össze sajtótájékoztatót, amin nagy leleplezéseket ígért – végül azonban nem jelent meg az eseményen. Később kiderült, miután aznap reggel futni indult, senki sem hallott felőle, ezért felesége bejelentette eltűnését a rendőrségen. A független képviselőt végül kora este találta meg egy szolgálaton kívüli rendőr Makó közelében.

Tápai Péter, a Fidesz önkormányzati képviselőcsoportjának vezetője a Szeged Televíziónak elmondta:

„Az külön kérdés, hogy ennek mi volt az oka, hogy ez egy valós történés volt, valamilyen törvényen kívüli okokból tűnt-e el a képviselő úr, vagy nem. Ezt gondolom a rendőrség majd kellő odafigyeléssel fogja kivizsgálni. Örülök, hogy meg van, jó egészségben.”

Lapunk megkeresésére Tápai elmondta, ez a személyes véleménye, a Fidesz és a KDNP Szabó Bálint eltűnése kapcsán későbbre ígért hivatalos állásfoglalást. Időközben hat párt szegedi szervezete közös levélben szólította fel a független képviselőt, adjon számot arról, mi történt vele hétfőn.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eltűnés Fidesz KDNP Szabó Bálint Tápai Péter Szeged Televízió
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés