Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 16. 22:12

Orosz fogyasztóvédelem: az orosz vakcinák védenek a brit mutáció ellen

Putyin hétfőn rendelte el a vakcinák vizsgálatát, már meg is van az eredmény.

Hirdetés

Védelmet nyújt a Covid-19 brit mutációja ellen az orosz Szputnyik V és EpiVacCorona vakcina – közölte kedden a novoszibirszki székhelyű Vektor Állami Virológiai és Biotechnológiai Intézetet üzemeltető orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnedzor).

A közlemény szerint a Vektor által elvégzett speciális összehasonlító vizsgálat a két oltóanyagot hatékonynak találta az új koronavírus brit változatával szemben. "A védőhatást a Szputnyik V és EpiVacCorona vakcinával beoltott személyektől származó, a SARS-CoV-2 vírus elleni antitesteket tartalmazó vérsavó felhasználásával elvégzett semlegesítésre való reagálásban mutatták ki" – áll a jelentésben, amiben azt is írják, hogy a két vakcinával beoltott emberek széruma egyaránt hatékonyan semlegesítette a koronavírus brit és szokásos változatát.

Vlagyimir Putyin elnök hétfőn elrendelte, hogy orosz kormány vizsgáltassa meg a Covid-19 ellen kifejlesztett orosz vakcináknak a koronavírus új változataival szembeni hatékonyágát. A felülvizsgálatnak az utasítás értelmében ki kell terjednie arra is, hogy az oltóanyagokkal kapcsolatban szükség-e van-e további kutatásokra és a bejegyzési okmány módosítására. Az erről szóló jelentést az elnöknek március 15-ig kell elkészíteni, majd félévente revíziót kell végezni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 fertőzés fogyasztóvédelem járvány koronavírus mutálódott vírus oltás oltóanyag pandémia Szputnyik V vakcina világjárvány vírus vizsgálat Vlagyimir Putyin mutálódás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés