Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 15. 14:37

Vagyonmegosztás, vagyonfelosztás, vagyonmenekítés – Bódi György olvasói levele

A fizika törvénye szerint energia nem vész el, csak átalakul. A közgazdaságtan törvénye szerint vagyon nem vész el, csak átalakul, vagy gazdát cserél...

Hirdetés

Szerdán még gyönyörködöm a Hócipő legfrissebb számában közölt huszonnégy fotóból álló idilli összeállításában, amely Varga Judit miniszter asszonyságot bemutatja boldog ölelkező, egymás kezét fogó házaspárként, meg a sokoldalú miniszter asszonyságot (kerékpározás, futás, motorozás, szarvasmarha-tenyésztés, földieper-begyűjtés és főzés, szőlőszüretelés, méhészkedés, bálázás, komposztálás, és miniszteri töprengés közepette – a fotókat nem paparazzók készítették, hanem a miniszter asszonyság Facebook-oldaláról vette át a lap), pénteken meg robban a hír: Varga Juditék válnak! És a miniszter asszonyság Facebook-oldalán ez is megjelenik:

„A január végén a családunk ellen indított összehangolt sajtótámadás után, semmilyen, a magánéletünket érintő kérdésre, így a Blikkben ma megjelent cikkre sem kívánunk reagálni. Kérjük a sajtó munkatársait, hogy a privátszféránkat ne tegyék a politikai játszmák részévé és kiskorú gyermekeink védelmében tartózkodjanak a magánéletünkkel kapcsolatos híresztelésektől.

Tisztelettel: Varga Judit és Magyar Péter.”

Tiszteletben tartom Varga Judit kérését.

Csak az tűnik fel nekem, hogy egy év alatt ez már a harmadik NER-lovag(ina) válás:

  • Rogánék,
  • Mészárosék,
  • Vargáék...

Meg hát ott vannak olyan álompár barátok is, akiknek szerénynek nem nevezhető lakodalmára Rogán Antal helikopterrel érkezett.

A családok nagy védelmezője, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nem érzi úgy, hogy ismét kellene egy kis törvénymódosítás a családok védelme érdekében (Vargáéknál három kiskorú marad szerető család nélkül...)? Mert hogyan is fogalmaz a családok védelméről szóló 2011. évi CCXI. számú – egyébként sarkalatosnak nyilvánított – törvény?

„A család az emberi történelemben már a jog és az állam kialakulását megelőzően létrejött önálló közösség, amely erkölcsi alapokon nyugszik... A család Magyarország legfontosabb nemzeti erőforrása. A társadalom alapegységeként a család a nemzet fennmaradásának biztosítéka és az emberi személyiség kibontakozásának természetes közege, amit az államnak tiszteletben kell tartania... A családban történő nevelkedés biztonságosabb minden más lehetőséghez képest. A család létrejöttének biztos alapja a házasság, amely az egymás szeretetén és tiszteletén alapuló életközösség, ezért az mindenkor megkülönböztetett megbecsülést érdemel. A család akkor tölti be szerepét, ha az anya(nő) és az apa(férfi) tartós és szilárd kapcsolata a gyermekek iránti felelősségben teljesedik ki... Harmonikusan működő családok nélkül nincs jól működő társadalom... A családok védelme és a családok jólétének erősítése az állam, az önkormányzatok, a civil szervezetek, a médiaszolgáltatók és a gazdasági élet szereplőinek egyaránt feladata.”

De szép is ez a hitvallás! Csak éppen semmit sem ér a Nemzeti Együttműködés Rendszerében!

Mert néhány család ugyan szépen gazdagodik, gyarapodik, kimutathatóan övék már az ország természeti erőforrásainak, és vagyonának jelentős része, a többi meg vegetál, kapaszkodik, vagy már régen leszakadt! Az Európai Unió által közzétett szegénységi adatok bizonyítják, hogy hol is a helyünk:

  • a lakosság 20 százalék át fenyegeti a szegénység és a leszakadás kockázata;
  • a gyermekek közötti nélkülözési arány 15,2 százalék (EU-s átlag 6,4százalék);
  • a három vagy többgyerekes családoknál ez az arány a legmagasabb 22 százalék (EU-s átlag 6,7százalék);
  • a roma emberek 43,7 százalék súlyos nélkülözésben él.

A jövedelmek újraelosztása (a protekcionista pályázatok) az elit között odavezetett, hogy Bulgáriával együtt Európában a legszélsőségesebb egyenlőtlenséget és a legzártabb társadalmi mobilitást mutató országgá váltunk. A társadalmi szakadék egyre mélyül, és 2022-ig még nagyon sok uniós forrásnak kell gazdát találni! Ennek egyik példája – hogy ne menjek nagyon messzire Szegedtől – a felsőoktatásra szánt 1500 milliárd forint „vagyonkezelő alapítványokba”, vagyis néhány NER-közeli, bebetonozott ember rendelkezése alá terelése.

Mi köze van mindennek Rogán Antal, Mészáros Lőrinc és Varga Judit válásához? Az, hogy amennyiben a Fidesz nem biztos a 2022-es országgyűlési választások megnyerésében, időben hozzá kell kezdeni a jogtalanul felhalmozott vagyonok szétosztásához és eltüntetéséhez. Be kell vonni a vagyon tulajdonosai közé a közszereplőnek nem minősülő rokonokat, barátokat, át kell alakítani a tulajdonosi szerkezetet, amit lehet, offshore cégekbe kimenekíteni.

Természetesen mehetnek tönkre házasságok emberi okok miatt is, de ha lesznek még újabb, meglepetésszerű válások, gondoljunk erre a körülményre is!

Nem mindenki volt olyan okos, mint a miniszterelnök: ő maga – a vagyonbevallása szerint – egy szegény ember, minden megtakarítás nélkül, legfeljebb a családja és a klientúrája gazdagodott meg...

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György Mészáros Lőrinc NER olvasói levél Rogán Antal válás Varga Judit Magyar Péter
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés