Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • A katalán Nemzeti Művészeti Múzeumba került Lionel Messi futballcipője, amiben megdöntötte Pelé rekordját
Ziccer 2021. február 13. 17:12

A katalán Nemzeti Művészeti Múzeumba került Lionel Messi futballcipője, amiben megdöntötte Pelé rekordját

A cipő egy hónapig látható kiállítva, aztán elárverezik, a befolyt pénzt beteg gyerekeket segítő jótékonysági célokra fordítják.

Hirdetés

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin zsenije december 22-én döntötte meg az egy csapat színeiben szerzett legtöbb gól évtizedekig megdönthetetlennek hitt rekordját, amit addig Pelé tartott, aki pályafutása során 643 találatig jutott a Santosban. Messi a Valladolid elleni bajnoki lőtte 644. gólját a Barcelonában, ezzel megelőzte a brazil legendát, és egy 46 éves sportrekordot adott át a múltnak.

A cipőt, amiben a mérközésen játszott, és amivel az új rekordot jelentő gólját rúgta, Messi felajánlotta a katalán Nemzeti Művészeti Múzeumnak, ahol most egy üvegkockában látható egy hónapon keresztül, kiállítást követően pedig árverésre kerül.

Az aukcióból befolyó pénzt rákbeteg gyerekek gyógyítására és családjaik segítésére fordítják – írta a Mundo Deportivo katalán sportlap, ami azt is megemlítette, hogy az FC Barcelona csapatkapitányának karitatív tevékenysége is kiemelkedő.

Aki az üvegkockára kézzel írt 644-es szám rövid történetére kíváncsi, annak ezt a rövid videót ajánljuk megnézni Messi Instagram-oldaláról.

(Nyitókép: Lionel Messi a Valladolid elleni bajnoki mérkőzésen 2020. december 22-én.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Barcelona férfi labdarúgás foci jótékonyság jótékonysági árverés labdarúgás Lionel Messi múzeum rekord
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés