Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Lakner és Ceglédi mostantól minden szombaton a Szeged TV-n, hiánypótló kézművesvásár a Szent István téren, az áradó Tisza fent a rakparton: itt a Szeged Podcast huszonnyolcadik adása!
Szegeden 2021. február 12. 21:35

Lakner és Ceglédi mostantól minden szombaton a Szeged TV-n, hiánypótló kézművesvásár a Szent István téren, az áradó Tisza fent a rakparton: itt a Szeged Podcast huszonnyolcadik adása!

Ezúttal három olyan témáról beszélgettünk, aminek mind köze van az előttünk álló hétvégéhez, de mind túl is mutat azon.

Hirdetés

Vadonatúj műsor indul szombat este a Szeged TV-n Jó zsaru, rossz zsaru címmel: Lakner Zoltán és Ceglédi Zoltán ismert politikai elemzők, médiaszemélyiségek fogják mostantól Balogh Judittal megvitatni, kommentálni, kifigurázni a hét legfontosabb, legérdekesebb híreit. Hogy miért kell egy ilyen műsor egy városi tévébe, miben lesz ez más, mint a két Zoltán egyéb tévés szereplései, hogyan zajlanak a felvételek egy szegedi belvárosi kávézóban, kik a célközönség, ki lesz a jó és ki a rossz zsaru, a többi között ezekről beszélgettünk Balogh Judit műsorvezetővel, a Szeged Televízió hírigazgatójával, aki azt is elmondta, ki az az ismert szegedi ember, akinek Ceglédi Zoltán váratlanul üzent az első adásban.

Árad a Tisza, szombat este le kell zárni a szegedi rakpartot, de hogy mikor lesz a tetőzés, mekkora áradásra számítanak a szakemberek, és hogy mennyire kell idegeskedniük a helyzet miatt azoknak, akiknek Szegeden és környékén van üdülőjük az ártérben, arról Kozák Péterrel, az Ativizig igazgatójával beszélgettünk, akiről mellékesen az is kiderült, hogy nem az a fajta igazgató, aki az irodájában szeret ücsörögni, miközben a kollégái a töltéseken dolgoznak.

Hónapok óta általános rendezvénytilalom van az országban a járvány miatt, így a szokásos télbúcsúztatás is elmarad a Szent István téren, a Szegedi Városkép és Piac Kft-nél viszont kitalálták, hogy ha már vásárokat lehet tartani, akkor legyen kézművesvásár ugyanott, először most hétvégén, február 13-14-én, reggeltől estig. Az ötlet annyira hiánypótló a jelenlegi helyzetben, hogy még Nyíregyházáról is jelentkeztek árusok, és ha dupla akkora lenne a tér, mint amekkora, azt is simán meg tudták volna tölteni. A szabályok persze szigorúak, koncertek, fellépések, sőt, hangos zene sem lehet a téren, mégis, már önmagában az eseményszámba megy, hogy lesz egy szabadtéri vásár Szeged belvárosában. Erről, valamint a koronavírus-járvány hatásairól, a Szegedi Városkép és Piac Kft. elmúlt évéről és a járvány miatt sorra elmaradó városi rendezvényekről beszélgettünk a cég vezetőjével, Rácz Attilával.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 028 · 2021.02.12.

Az adás legvégén pedig arról volt szó, mi kell ahhoz, hogy tavaszra véget érjen ez az őrület, amiben már lassan egy éve élünk, lehessen Szegedi Borfesztivál, és végre visszatérhessen a normális életünk. A spanyolviaszt persze nem találtuk fel, mégis, szerintünk nagyon fontos, hogy minél többen megértsék: csak egyetlen járható út van előttünk.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: podcast Szeged Podcast áradás árvíz árvízvédelem Balogh Judit betegség Ceglédi Zoltán covid-19 járvány járványkezelés kézművesvásár koronavírus Lakner Zoltán oltás oltásellenesség oltási terv oltóanyag pandémia program programajánló Rácz Attila Sárga Szeged Televízió Szegedi Városkép és Piac Kft. Szent István tér tévé Tisza tv vakcina vásár világjárvány vírus Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Ativizig
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés