Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Elégtételt vettek, de nem eléggé: MOL-Pick Szeged–Porto 35–31 (18–12)
Ziccer 2021. február 11. 20:31

Elégtételt vettek, de nem eléggé: MOL-Pick Szeged–Porto 35–31 (18–12)

Képriport
Hét góllal legalább nyernie kellett volna a Picknek a Porto ellen a Bajnokok Ligájában ahhoz, hogy a két csapat közül a szegedi álljon jobban az egymás elleni mérkőzéseket nézve.

Hirdetés

Az odavágón hattal nyert a Porto, ezért hétgólos győzelem volt a cél. Alilovic-bravúrral indult a mérkőzés, majd jött a varázslat, Bombac passzával Bodó bevetődött a falba, de lövés helyett áttette kínaira Sostaricnak, aki bevágta, 1–0! Bánhidi betörésből szerzett gólt, válaszolva a portugál találatra, 2-1. Silva lőtt egy gólt átlövésből, de jött Bánhidi, 3–2. Källman lőtt gólt, majd Gomes szépített Alilovic meg tovább parádézott a kapuban, 4–3.

A 8. percben Bánhidi lőtt szép gólt jobb szélről a pipába, szokatlan tőle a szélsőgól, 5–3. Kasparek lőtt gólt, hiába tépték a mezét, két percre lefáradt Iturriza a vendégektől. Silva újabb góljára Bodó válaszolt, 8–4.

Megint Silva lőtt átlövésgólt, nem igazán tudtunk mit kezdeni vele, 8-5, de Bángidi válaszolt erre is, Bodó fenomenális passzából, 9–5. Iturriza középről, Källman szélről lőtt gólt, 11–6. Silva továbbra is parádézott, a sáncot átlőve lőtt újabb gólt, de jött Martins is, 11–8 a 20. percben.

A félidő utolsó tíz percében sem játszott rosszul a Pick, Mackovsek, Kasparek, Bánhidi is szép gólt lőtt, igaz Mackovsek és Sostaric ziccert is kihagyott. Nehezen felejthető a Kasparek játékrészt záró bombája a bal alsóba, 18–12.

Az első félidőben több Alilovic-védést is gólra tudott váltani a MOL-Pick Szeged, meg is lett az eredménye: hatgólos vezetés.

A második félidőben a Pick kicsit bent maradt az öltözőben, a Porto góllal nyitotta a játékrészt, de Alilovic a 33. percben ziccert fogott. Kasparek ellen fújtak, elszaladt az egyik portói, de vonalra lépett. Behallatszott a közvetítésbe Pastor mester elégedetlenkedése.

Bánhidi csodálatosan fordult be, hetest kaptunk, Radivojevic bedobta, 19–13 a 34. percben. Alilovic újabb bravúrt mutatott be, Kasparek szép gólt lőtt, ez volt a negyedik neki, 20–13. Mackovsek kézilabdázik egy hatalmasat, szinte a plafonon van a lövő keze, olyan magasat ugrott, gyönyörű átlövés gól, 21–15. Labdát szerzett a Porto, belőtték a ziccert, 21-16, Alves ment el ugyanúgy, mint a csapattársa, gól, 21–17. Három gyors portói gól jött. De Kasparek megint bombázott, 22–17.

Alilovics védésével fordultunk a 40. percre. A védés után Radivojevic a szélről lőtt gólt, 23–17. Hetest kapott a Porto, belőtték, 23–18, nem tudtuk jobban leszakítani a portugálokat. Bánhidi ellen szabálytalankodtak, hatoson belül védekeztek ellene, hetes, Radivojevic szépen bevágta, volt benne egy kis cunder, a kapufa mellé, tanári, 24–18.

Kallman találta el az ellenfél füle tövét, két percre lement, Magalhães büntetett, Gaber hiába nyúlt felé, 24-19. Mackovsek átlövését védte a portugálok kapusa. Jól védekezett a Pick, de a Porto végül csak begyötört egy újabb gólt, Martins hatalmasat lőtt a védő hóna alatt, 24–20, tapadni próbáltak a vendégek.

Kapuban egy Kallman-gól. Még több fotóért kattintson ide vagy a nyitóképre! (fotók: Szabó Luca)

A 45. percben Bombac lepett meg mindenkit egy góllal, szépen átlőtte a falat, 25–20. Fernandes maradt nagyon üresen a balszélen, belőtte, 25–21. Bánhidit eltüntette Alves, nem fújták le, ellépett egy portugál, gól, 25–22. Pedig a mezét fogták Bánhidinek! Pastor mester időt kért.

Újra szoros lett a meccs, ráadásul Mackovsek lövését védte a kapus, kettőre zárkózhatott a Porto, de nem zárkózott! Alilovic védett egy ziccert, az indításból Bombac passzolt Källmannak, gól, 26–22. És megint Alilovic, újabb hatalmas védés! Bánhidit lökték a földre, szabaddobást kaptunk. Bombac vállalt egy betörést, lövőcselt, gólt, 27–22, ez a két védés és két gól még nagyon fontos lehet a végén - hívta föl a figyelmet Méhes Gábor kommentátor.

Az 50. percre Porto-góllal fordultak a csapatok, Alilovic ebbe is beleért, de nem volt szerencséje, 27–23. Jött egy újabb Bombac-gól, megint betörésből, tarthatatlan a szlovén klasszis, 28-23. Fontos kiemelni, hogy a legjobbkor vállalta magára a felelősséget Bombac. Silva szépített, 28-24. Jött Kasparek, nehogy elhiggyék a portugálok, hogy van esélyük, 29–24. Spät lőtt gólt, 29–25, de Källman üres kapura lőhetett, gól lett, 30-25. Rengeteg a gól, megint betaláltak a portugálok, 30–26.

Bánhidit csak hetes árán tudták hárman legyűrni, Magnus Andersson, a vendégek edzője összereklamál magának egy sárga lapot. A hetest Radivojevic belőtte, 31–26. Háhhá, újabb Källman-gól az üres kapuba, könnyedén, meló nélkül, 32–26. Mackovsek sáncolt szépen, újabb portugál időkérdés, Andersson érezte, ez lehet a fordulópont. Spät lőtt gólt, hallgatva a mesterére, 32–27. Kasparek lövését sáncolja a Spät. Alilovic védett megint hatalmasat, ki tudja hanyadjára!

Eladtuk a labdát, gólt lőttek a portugálok, 32–28. Kasparek lövését védte Quintana.  Silva nem tud gólt lőni, Canellas viszont igen, 33–28. Martins tört be, gól, 33-29. Három és fél perc van még, egy gólt legalább lőni kellett ekkor a kétgólos győzelemhez. Hetes! Bánhidivel szemben védekeznek belül, Radivojevic belőtte, 34–29. Pastor időt kért.

Kasparek passzából Radivojevic lőtt gólt, 35–29. Alvest lökte Källman, hetes, két perc. Bombac beesett a portugál elé. A hetest belőtték, 35–30. Bombac lövését védte Quintana, és az üres kapuba is betalált, 35–31. Elszúrtuk a végét.

Nem lett meg a hétgólos győzelem, de megvan a 100. MOL-Pick Szeged-győzelem a Bajnokok Ligájában. A csapat 6. a csoportban 6 ponttal, így még továbbjuthat.

Nézze meg, mit mondtak az érintettek a mérkőzés után

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda MOL-Pick Szeged Porto
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés