Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 11. 19:56

A hálátlan Hadházy – Bódi György olvasói levele


Hirdetés

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő nemrég egy adatkéréssel fordult a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK), egy 17 milliárd forintos uniós projekt dokumentációjának kapcsán, de azt az NNK még nem adta ki neki, viszont 14 napról 45 napra hosszabbították a válaszadási határidőt. A hivatalos indoklás az, hogy a kért adatok kiadása veszélyeztetné a járványügyi védekezést. A választervezet megírását – az államigazgatásban szokásos módon – Müller Cecília országos tisztifőorvos kiadta kollégáinak, akik a szokásos sablont copyzták be, de a Főorvos Asszony nem volt megelégedve a kollégákkal, és nagyobb kreativitásra ösztönözte őket:

„Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili”

Ezen észrevételét – mintegy tisztelete jeléül – elküldte Hadházy Ákosnak is.

Erre ez a kekeckedő, állandóan ugráló és mindenféle balhékat kitaláló országgyűlési képviselő (táblák lógatása a Parlamentben a Miniszterelnök Úr feje fölött; dudálgatás a Lánchíd és az alagút közötti körforgalomban, ezzel a hangoskodással is megzavarva a Karmelita kolostorban dolgozó Miniszterelnök Úr nyugodt és alkotó gondolkodását; erőszakos betörés és randalírozása közszolgálati MTVA székházába – hogy csak néhányat említsünk) ahelyett, hogy tisztelettel megköszönte volna az Országos Tisztifőorvos Asszony azon erőfeszítését, hogy ne a szabvány hazugsággal tömjék ki a szemét, elkezdett a rá jellemző módon gáncsoskodni, írogatni, megint megzavarva a tájékoztatás nyugalmát. Pedig az Országos Tisztifőorvos Asszony nyugodtan írhatott volna ilyen választ is:

  • fityiszt neked, nem információt;
  • már megint mit kíváncsiskodsz, öcsi;
  • ne zavarogjál mán;
  • nem érek rá ilyen piszlicsáré ügyekkel foglalkozni, amikor percenként írom újra az oltakozási tervet;
  • nem érek rá, mert most éppen Kelemen Annuskával levelezek, aki felajánlotta, hogy az orosz vakcina reklámarca lesz;
  • abcúg, Hadházy;
  • fogjad a nyunyókádat, és menj aludni, Ákoska!

Nem, dr. Müller Cecília Országos Tisztifőorvos Asszony komolyan vette Hadházy Ákos országgyűlési képviselő levelét, és a legőszintébb és legszofisztikáltabb válasz megadására törekedett. Ebben a folyamatban kezdett el Hadházy áskálódni, gonoszkodni. Hát ilyenek ezek...

A történetnek van folytatása is: Hadházy megjelentette a levelező rendszere újabb fotóját, amely szerint az üzenetet 11 perccel később a feladó törölni szerette volna... az internet már csak ilyen, hogy rögzíti a történteket. Én sajnálom, hogy ez Müller Cecília Országos Tisztifőorvos Asszonynak ez nem sikerült. Kíváncsi lettem volna arra a remekbe szabott, őszinteségtől áthatott, irodalmilag igényes válaszra is, amely még jobban tükrözhette volna a NER-lényegét: soha semmilyen körülmények között nem hazudnak, mindig az igazat mondják, senkit nem hagynak az út szélén, és minden élet fontos! Ez ott van az utcákon, tereken óriásplakátokon is!

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György Hadházy Ákos járvány koronavírus Müller Cecília olvasói levél országgyűlési képviselő országos tisztifőorvos pandémia vakcina védőoltás világjárvány
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés