Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Olvasnivaló járvány idején: könyvbörzén kínál használt köteteket a Somogyi-könyvtár
Művház 2021. február 11. 16:01

Olvasnivaló járvány idején: könyvbörzén kínál használt köteteket a Somogyi-könyvtár

Képriport
A járványügyi korlátozások miatt ezekben az időkben felértékelődött az olvasás: könyvekkel a bezártságot is könnyebb elviselni. Nem mindenki tudja azonban megvásárolni a legújabb köteteket. A Somogyi-könyvtár ezért most utcára viszi hagyományos könyvbörzéjét.

Hirdetés

Csütörtökönként délelőtt 10 és 12 óra, valamint délután 3 és 6 óra között a Dóm téri épület előtti Könyv(tár)Ponton bárki válogathat az eladásra kínált használt könyvek között.

– Azért esett csütörtökre a választásunk, mert ezen a napon a szokottnál hosszabb ideig várjuk a Könyv(tár)Pont olvasóit, így azok is tudnak böngészni az eladásra kínált kötetek között, akik napközben dolgoznak – mondta Mikoly Andrea könyvtáros.

Az ötlet egyébként nem új, a könyvtár „békeidőben” is folyamatosan rendez könyves börzét a használt, kiselejtezett köteteiből az épületben. De oda most a járványügyi szigorítások miatt nem léphet be olvasó. Ezért döntöttek úgy, hogy utcára viszik a használt, de sokaknak még kedves könyveket.

– Jelképes, kétszáz forintos áron kínálunk egyszerre száz-százötven könyvet, ahogy fogy a kitett állomány, úgy pótoljuk folyamatosan.

Megtudtuk, az eladásra kínált könyvek között felnőtt szépirodalmi művek éppen úgy akadnak, mint gyermekkönyvek, vagy szakirodalmi munkák.

A kötetek két úton kerülhetnek a börzére. Egyrészt a könyvtár folyamatosan kap olvasóitól és partnereitől használt könyveket. Ezek egy részét állományba veszik és kölcsönzik, azokat, viszont amik nem kellenek a könyvtárnak, értékesítik.

A másik lehetséges mód, hogy a kölcsönzésre valamiért már alkalmatlan kötetek kerülnek az eladandó darabok közé, így is örömet szerezve azoknak, akik szeretik a jó könyveket.   

rag

(Fotók: Iványi Aurél)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dóm tér könyvek könyvtárpont Somogyi-könyvtár könyves börze
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés