Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. február 11. 11:40

A Dóm téri Akárki most egy hétig az interneten moralizál

Újabb nagysikerű produkcióját teszi interneten is elérhetővé a Szegedi Szabadtéri Játékok. Valentin-nap alkalmából vasárnaptól egy héten keresztül a 2020-as évad egyik legnépszerűbb előadása, az Akárki látható az online térben.

Hirdetés

Hagyomány már, hogy az év legszerelmesebb napján a Szabadtéri Játékok különlegességekkel készül közönségének, ezúttal egy igazi színháztörténeti kuriózumot költöztetnek az online térbe.

A járványhelyzet okozta megváltozott körülmények a tavalyi évadban új lehetőségeket adtak a fesztiválnak, így került színre az elmúlt évek egyik legfontosabb előadása, az Akárki.

A produkció a Dóm téri játékok életében is kiemelten fontos. Az emberi lét alapkérdéseire választ kereső moralitásjáték érdekessége, hogy a Szabadtéri előképének számító salzburgi dóm előtti játékok műsorában minden évben a darab Hofmannsthal által írt, Jedermann című változatát játsszák.

A németalföldi eredetű, angol közvetítéssel világszerte ismertté vált középkori mű magyarul 1984-ben jelent meg egy antológiában, Tellér Gyula fordításában.

A több mint ötszáz éves darabot ebben a formában Magyarországon először tavaly nyáron Szegeden mutatták be.

A főszerepekben két Kossuth-díjas művész, Zsótér Sándor és Hegedűs D. Géza látható, a további szerepeket a Szabadtérihez több szálon kötődő ismert szegedi színészek játsszák, a rendező Bodolay Géza.

A különleges mű hátterét az ikonikus székesegyház adta, a színészek a szöveg erejével, őszinteségükkel és eszköztelenségükkel kellett, hogy megteremtsék a Dóm téri előadásokra jellemző varázslatos atmoszférát.

A nyári színházélmény vasárnaptól egy hétig látható online.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Akárki Bodolay Géza Dóm tér Hegedűs D. Géza online Szegedi Szabadtéri Játékok Valentin nap Zsótér Sándor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés