Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 10. 20:40 Forrás: mti

Koronavírus - Meghosszabbították a korlátozásokat Németországban

A javuló járványügyi helyzet ellenére meghosszabbítják az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedésének lassítására bevezetett korlátozásokat Németországban, hogy megakadályozzák egy harmadik fertőzéshullám kialakulását - állapodott meg hétfőn a szövetségi kormány a tartományi kormányokkal.

Hirdetés

A február közepén lejáró korlátozásokat egyelőre március 7-ig hosszabbítják meg, és csak akkor lazítják, ha 35 alá süllyed a megelőző hét napon regisztrált új fertőződések százezer lakosra vetített száma, amely jelenleg 68-on áll - mondta Angela Merkel kancellár a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után.

Kiemelte, hogy a polgárok fegyelmezett magatartása révén sikerült megfékezni a második hullámot, de elkezdődött a korábbiaknál jóval fertőzőképesebb új vírusváltozatok terjedése, ezért „létfontosságú”, hogy a következő hetekben minél alacsonyabbra csökkentsék az új fertőzések számát.

Ugyanakkor a fodrászatok már március 1-jén újra megnyithatnak, a közoktatás és a napközbeni gyermekellátás intézményrendszerének újraindításáról pedig a szövetségi berendezkedés szabályai alapján a területen illetékes tartományi kormányok saját belátásuk szerint döntenek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Németország
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés