Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Közel 50 kiállító kínálja majd portékáit az idei első kézműves vásáron a hétvégén
Szegeden 2021. február 10. 17:52

Közel 50 kiállító kínálja majd portékáit az idei első kézműves vásáron a hétvégén

Hétvégén, február 13-án és 14-én rendezik meg első alkalommal a Szent István téri kézműves vásárt, melyet a tervek szerint két hét múlva egy újabb követ.

Hirdetés

Tavaly a télbúcsúztató volt az egyetlen rendezvényünk a pandémia kitörése előtt, idén viszont még azt sem tudjuk megrendezni, ezért belvárosi vásárokkal szeretnénk kicsit kedvezni a nehéz helyzetben lévő kézműveseknek. A szegedieket pedig arra biztatjuk, ha már unják a bezártságot, sétáljanak és válogassanak a Szent István téri kézműves vásárban - mondta Rácz Attila, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem várt érdeklődés mellett zajlottak az előkészületek, folyamatosan érkeztek a jelentkezések, így

szombaton és vasárnap egyaránt mintegy 50 kézműves kínálja majd a szebbnél-szebb portékáit a belvárosi helyszínen.

Érdekesség, hogy nem csak a megyéből, hanem Budapestről, Szolnokról, Gödöllőről és Nyíregyházáról is többen érkeznek majd. Az országos érdeklődésből is látszik, hogy nagy szükség van az ilyen kezdeményezésre, a kézműveseknek a vállalkozásuk túlélése miatt most minden vásár létfontosságú.

Nagyon örülök a lehetőségnek és azt hiszem, ez mindannyiunk számára fontos esemény lesz. A kézműveseknek, akik főállásban foglalkoznak ezzel, a pandémia gyakorlatilag az egész évüket tönkretette, már ami termékeik eladását illeti. Fesztiválok, vásárok egész sora maradt el, így minimálisra csökkent az értékesítési lehetőségeik száma. Az online értékesítés csak részben tudta megoldani a problémát, hiszen nem képes pótolni a személyes kapcsolatot - mondta Aradi Ágnes, aki levendulából készült termékekkel várja a kilátogatókat a Szent István téri kézműves vásárban.

Annyi változás történt, hogy a korábban tervezett víztorony nyitás az érvényben lévő szigorú járványügyi intézkedések miatt elmarad, reméljük, hogy tavasszal majd pótolni tudjuk - mondta Rácz Attila, aki bízik benne, hogy a kézművesek és a kilátogató szegediek is pozitív élményekkel térnek majd haza.

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kézművesvásár Rácz Attila Szegedi Városkép és Piac Kft. Víztorony tér
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés