Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Jakab Péter a Témában: Az emberek pénztárcájába kell pénzt juttatni, főleg ott, ahol most százezrek nélkülöznek
Szegeden 2021. február 10. 11:36

Jakab Péter a Témában: Az emberek pénztárcájába kell pénzt juttatni, főleg ott, ahol most százezrek nélkülöznek

Botka Lászlóval egyeztetett kedden Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Jakab szerint a kormányváltás a megoldás, de addig sem szabad megremegni, hiszen az önkormányzatokkal közösen tudja az ellenzék leváltani ezt a rezsimet. 

Hirdetés

A mediánbérig, azaz a fizetések középértékéig adómentessé tenné a fizetéseket a Jobbik - erről is beszélt Jakab Péter, a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje a Szeged Televízió Téma című hírháttér műsorában. Jakab azután jelentette be ezt az ötletet, hogy 2019 év végén már tettek egy javaslatot a 29 év alattiak személyi jövedelemadó-mentességére. 2020 tavaszán ezt a Fidesz lesöpörte az asztalról, de 2022-re azt legalább a 25 év alattiak adómentességét ígérik.

Jakab Péter úgy fogalmazott: ha már lendületben van a kormány és valamire igent mondott, akkor „ne álljunk meg félúton”. 

A Jobbik elnöke azt szeretné, hogy a mediánbérig adómentes lenne a fizetés, ez 2 millió 200 ezer embert érintene. Jakab szerint családonként ez akár 100 ezer forintot is jelentene havonta.

Jakab Péter úgy számol, hogy ez az intézkedés a gazdaságot is felpörgetné, hiszen a családoknál így otthagyott összeg nagy részét várhatóan elköltenék az emberek. A Jobbik javaslata 800 milliárd forintba kerülne, de ennek várhatóan jó része a visszakerülne a gazdasági körforgásba, növelné a fogyasztást is.

„10 év kétharmad után ott tart ez az ország, hogy mi magyarok vagyunk az unió második legszegényebb nemzete, ellenben a mi kormányunk az unió legkorruptabb kormánya”

– tette hozzá Jakab.

A Jobbik szerint az ő javaslatuk merőben más, mint a kormány általános, 9 százalékos személyi jövedelemadó-csökkentési javaslata, mert bár mindkettő 800 milliárd forintba kerül,

ha általános szja-csökkentés lesz, akkor az újabb pénzeket hagy a leggazdagabbaknál, a szegényebbek pénztárcáján viszont nem látszik majd kellő mértékben.

„Ezzel Mészáros Lőrinc adóját is csökkentik majd, ezt mi nem szeretnénk, azt viszont igen, hogy aki az átlag alatt keres, annak ne kelljen adót fizetnie” – mondta Jakab Péter, aki szerint a gazdaságvédelmi alapban lévő 3600 milliárd forint volt, de ebből nem a munkahelyeket vagy a gazdaságot mentette meg a kormány, hanem látványberuházásokra költött. 

„192 milliárdot költünk atlétikai stadionra. Nem hiszem, hogy ez fogja a gazdaságot felpörgetni, nem hiszem, hogy ez fogja a fogyasztást generálni. A fogyasztást az generálja, hogy ha nem betonba öntjük a pénzt, hanem az emberekbe. Az emberek pénztárcába kell pénzt juttatni, főleg ott, ahol most százezrek nélkülöznek” – hangsúlyozta Jakab Péter.

Az önkormányzatokról és a Botka Lászlóval történő találkozásról azt mondta, a megoldás a kormányváltás, de addig sem szabad megremegni, hiszen az önkormányzatokkal közösen tudja az ellenzék leváltani ezt a rezsimet. 

„Szegednek és a többi ellenzéki vezetésű önkormányzatnak most pontosan az a feladata, hogy akkor, amikor folyamatosan Damoklész kardját lebegtetik a fejünk fölött, akkor sem szabad megremegni. Hála Istennek, Polgármester úr eltökélt abban, hogy képviseli az itt élő emberek érdekeit tűzön-vízen át.”

Jakab Péter szerint a Fidesz és a kormány arra játszik, hogy a forráselvonások után a települések lakói az önkormányzatokat hibáztassák, így próbálják újra visszafoglalni az ellenzéki önkormányzatokat.

Az előválasztásokról azt mondta, a legalkalmasabb „harcosokat” kell megtalálnia az ellenzéki pártoknak, így mindenhol egy alkalmas ellenzéki jelölt indulhat a fideszes ellen.

Jakab Péter már bejelentette: vállalja a jelöltséget, a legfrissebb adatok szerint Dobrev Klára (DK) és Karácsony Gergely (Párbeszéd) után ő a harmadik legnépszerűbb jelölt. Igaz, előbbi kettő még nem jelentette be, hogy indulna az előválasztáson.

A Jobbik elnöke szerint a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek

  • le kell tudnia győzni az Orbán-rendszert
  • integratív személynek kell lennie, meg kell tudnia győznie a bizonytalanokat
  • egyben kell tudnia tartani a többpárti koalíciót
  • végre kell tudnia hajtani a pártok közös programját.

Jakab Pétert a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit kérdezte

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László hírháttér műsor Jakab Péter Jobbik Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés