Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 9. 18:33

Országos átlagban ismét emelkedik a koronavírus koncentrációja a szennyvizekben

Müller Cecília szerint ez némi aggodalomra ad okot.

Hirdetés

Országos átlagban újra emelkedik a szennyvízben az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a koronavirus.gov.hu kedden a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján.

A kormányzati oldal szerint az elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a budapesti északi és déli szennyvíztisztító mintájában, valamint Győrben, Miskolcon és Székesfehérváron növekvő tendenciát mértek a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében, míg Békéscsabán és Kecskeméten csökkenés tapasztalható.

Budapesten, Debrecenben, Győrben, Kaposváron, Miskolcon, Nyíregyházán, Székesfehérváron és Szekszárdon mérsékelt, míg a többi vizsgált városban alacsony a szennyvízben mért koncentráció.

Az operatív törzs keddi tájékoztatóján az országos tiszti főorvos is kitért arra, hogy a járvány második hullámának lefelé menő szakaszában megtorpanás látszik, és sok helyen stagnál vagy emelkedik a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvizekben.

„Ez némi aggodalomra ad okot” – mondta Müller Cecília, akinek éppen a minap sikerült egy tökéletes illusztrációt adnia arról, hogy mekkora veszélyeket rejt magában, ha valaki nem tudja megfelelően használni az emailfiókját.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: covid-19 járvány koronavírus szennyvíz betegség Müller Cecília statisztika vírus Nemzeti Népegészségügyi Központ
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés