Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 9. 12:32

Cser-Palkovics szerint is el kellene engedni a kamarai regisztrációs díjat

Székesfehérvár fideszes polgármestere levélben fordult Parragh Lászlóhoz, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökéhez, akinek azt javasolja, hogy legalább a legnehezebb helyzetben lévő vállalkozásoknak engedjék el a kötelezően fizetendő regisztrációs díjat.

Hirdetés
Hirdetés

Parragh László, a kamara elnöke a napokban egy cinikus mondat kíséretében utasította el, hogy szolidaritást vállalva a nehéz helyzetbe került vállalkozásokkal a kamara elengedje számukra a kötelezően fizetendő regisztrációs díjat. Az összeg nem óriási, de ezzel a döntéssel a kamara bebizonyíthatta volna, hogy tényleg a vállalkozók érdekében tevékenykedik.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere ma Facebook-oldalán tette közzé, hogy levélben fordult Parragh Lászlóhoz a regisztrációs díj elengedése miatt.

„Úgy vélem, hogy a szolidaritás elve a gazdasági szereplők között is fontos érték. Elnök Urat arra kérem és biztatom, hogy a legnehezebb helyzetben lévő magyar vállalkozások, tehát a vendéglátói, turisztikai, edzőtermi, rendezvényszervezési és szállodai szolgáltatásokat nyújtó cégek számára engedjék el az idei kamarai regisztrációs díjat és a tagsági díjat. A rendkívüli helyzet rendkívüli összefogást és áldozatokat is követel, gesztusértékű volna a Kamarától, ha megtenné ezt a példátlan nehézségekkel szembenéző vállalkozók számára! Székesfehérvár Önkormányzata - kiegészítve az állami támogatásokat - mindent megtesz és meg is fog tenni mindent a helyi vállalkozások újraindításáért, szimbolikus és fontos lenne, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara immár nem csak javaslatokkal, hanem anyagi áldozatvállalással is csatlakozna ehhez a sokakat egyesítő célhoz!” – írja a polgármester.

Cser-Palkovics Andrásnak nem először támad nézeteltérése Parragh Lászlóval, legutóbb a helyi adók befagyasztásával kapcsolatos ötlete miatt még internetes szavazást is indított.

De máskor is elítélte már a kamara elnökének ötletelését, sőt néha még a kormányzatnak is beszólt egy kicsit. Úgy tűnik néha azért a fideszes énjét legyőzi a felelős településvezető énje.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Cser-Palkovics András Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Parragh László regisztrációs díj

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés