Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 8. 21:10

Európai Bizottság: a magyar hatalmi elit akadályozza a közbeszerzések tisztaságát

A közbeszerzéseket átláthatóbbá kell tenni, és valódi versenyt várnak a pályázatokon. Nem, az nem verseny, hogy csak Mészáros Lőrinc, Szijj László és Garancsi cégei tudnak csak elindulni egy pályázaton.

Hirdetés

A Reuters alapján a hvg.hu számol be arról, hogy az Európai Bizottság azt kéri kormánytól, hogy változtasson a közbeszerzési törvényen annak érdekében, hogy kevesebb legyen a rendszerszintű csalás és korrupció.

Az erről szóló levelet január 26-án küldte el a bizottság a magyar kormánynak. A hvg.hu azt írja, az Orbán-kormány eddig nem reagált a levélre.

A lap megjegyzi, Brüsszel azért küldött levelet, mert hamarosan 6 milliárd 300 millió eurót kap Magyarország az unió helyreállítási alapjából. Ez nagyjából 2250 milliárd forintot jelent.

Az Európai Bizottság úgy fogalmaz levelében:

„A Bizottság évek óta szorgalmazza a közbeszerzési kockázatok jobb elemzését és ellenőrzését. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a politika legmagasabb szintjén ellenállás mutatkozik. Ezeket az intézkedéseket technikailag egyszerű végrehajtani, és illeszkednek a digitalizációs célokhoz”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európai Bizottság korrupció közbeszerzés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés