Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. február 8. 19:14

A zöld Szegedet fotózták, díjat nyertek vele

Képriport
„Az én zöld városom” fotópályázatot az önkormányzat és Szegedi Városkép és Piac Kft. hirdette meg. A képek segítenek újra és újra rácsodálkozni városunk szépségére.

Hirdetés

Szeged nevezetességeit sokan fotózták már, de a város szépsége a hétköznapjaiban is rejlik. Ezúttal Szeged „zöld arca” jelenik meg „Az én zöld városom” fotópályázat díjazott képein.

Összesen 103 beérkezett fotóból választott ki tízet a négytagú zsűri, Dusha Béla fotóművész a zsűri elnöke, Tari Róbert fotóriporter, Papdi Balázs fotográfus és Mocsári Bence paratriatlonista.

1. helyezett: Sütő Máté Sugarak (nyitóképünkön);
2. helyezett: Bella Márton Suhanó liget;
3. helyezett: Váraljai Tamás Liget című fotója.

Ők 50, 30 és 15 ezer forintos jutalmat kapnak, emellett átvehetnek egy kirakót is, ami  pályázatra küldött fotójukból készült.

A legjobb tíz fotó közé került még 

  • Judik Alex A forgójátékon túl
  • Csákány Lóránt Idill
  • Faragó Imre Napindító futás
  • Balázs Bence Mozgó liget
  • Szabó Tamás Móra park
  • Szöllősi Attila Roosevelt tér
  • Hegedűs András Hajnali fények című képe.

Ők ugyancsak megkapják a fotójukból készült kirakót ajándékként.

A legjobbnak ítélt tíz kép a nyitóképünkre vagy ide kattintva megnézhető.

Dusha Béla számos kultikus képet készített már Szegedről. A zsűri elnökeként a pályázatról azt mondta, „jó volt látni, miként is látjuk városunkat, hogyan tudjuk megmutatni értékeinket, hogyan tudjuk a létesítményeket birtokba venni, és miként tudjuk értékelni és örülni annak, amink van”.

A pályázat célja az volt, hogy a fotósok megmutassák, miként érvényesül a zöld gondolat Szeged központi tereinek, a megszépült a Stefánia, Móra park és a Roosevelt tér felújítása során.

„Minden szegedinek fontos, hogy tisztában legyen a város értékeivel, hogy vigyék jó hírét a világban. Egyik könyvemet magával vitte egy Szegedi ajándékba egy távoli országban élő barátainak. Amikor végiglapozták-megkérdezték tőlem, hogyan tudtam otthagyni ezt a gyönyörű várost. Ebben több szépség van, mint a mi országunkban. Bizonyára benne van az udvariasság is, de azért mégis jólesett, hogy így vélekedtek.”

Dusha Béla azt szeretné, hogy minél többen, minél többet fényképezzük Szegedet, mert egy felmérés szerint vannak városok, amik megelőznek bennünket ebben.

„A zsűri nevében gratulálok minden résztvevőnek, a győzteseknek kijáró elismerés legyen mindannyiunk számára ösztönző erő, hogy érdemes nyitott szemmel járnunk mert, »A ma pillanata a jövő emléke«” – fogalmazott a fotóművész.

(Nyitókép: a pályázaton első helyezést elérő Sugarak című kép; fotó: Sütő Máté)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dusha Béla fotópályázat Móra-park Roosevelt tér Stefánia Zöld város program
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés