Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Müller Cecília emailben buktatta le saját magát és a járvánnyal kapcsolatos komplett kormányzati kommunikációt
Túl a városon 2021. február 8. 13:39

Müller Cecília emailben buktatta le saját magát és a járvánnyal kapcsolatos komplett kormányzati kommunikációt

„Nincs erre jobb szövegünk?” Ezt a kérdést tette fel kollégáinak a Hadházy Ákos adatigénylésére írt válaszukra.

Hirdetés

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő nemrég egy adatkéréssel fordult a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK), egy 17 milliárd forintos uniós projekt dokumentációjára kíváncsi, de azt az NNK még nem adta ki neki, viszont 14 napról 45 napra hosszabbították a válaszadási határidőt. A hivatalos indoklás az, hogy a kért adatok kiadása veszélyeztetné a járványügyi védekezést.
 
Müller Cecília országos tiszti főorvos az üggyel kapcsolatosan levelet írt a kollégáinak, nem volt viszont túlságosan körültekintő, mert az emailt úgy sikerült elküldenie, hogy a címzettek között hagyta Hadházy Ákost is, aki nyilván köszönte szépen, és megosztotta az oldalán, hogy mit írt Müller.

Ezt: 

„Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili”

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzésében, amiben megosztotta a levelet, arról is ír, hogy szerinte az eset jól mutatja, hogy a válaszadási határidő meghosszabbításának lehetősége csak a hatalommal való visszaélésről szól. Azt is írja, hogy mivel nem közérdekű adatigénylést nyújtott be, hanem országgyűlési képviselőként fordult a hivatalhoz, szerinte az NNK-nak nem is lett volna a határidő meghosszabbítására.

Hadházy teljes Facebook-posztja itt olvasható:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hadházy Ákos kormányzati kommunikáció Müller Cecília Nemzeti Népegészségügyi Központ
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés