Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Elfogytunk a végére, távolodik a négyes döntő: MOL-Pick Szeged–PSG 29–32 (17-16)
Ziccer 2021. február 6. 21:52

Elfogytunk a végére, távolodik a négyes döntő: MOL-Pick Szeged–PSG 29–32 (17-16)

Képriport
Február 4-én játszották volna a BL-meccset, az EHF két nappal odébb tolta. A mérkőzésre Luka Stepancic adta meg az alaphangot, miután azt nyilatkozta, hogy szerinte a MOL-Pick Szeged akár a négyes döntőbe is bejuthat, nem biztos, hogy igaza lesz.

Hirdetés

Az első perc végén Bombac betörésből nyitotta a gólok sorát, 1–0, ezután Bánhidi hagyott ki egy helyzetet, de másodjára már nem hibázott, így 2–0-ával indult a találkozó. A 4. percig kellett várni a párizsi gólra, Nahi volt eredményes, 2–1. Mikler védte Toft Hansen lövését, a 6. percben Stepancic lőtt gólt betörésből. Az egyik párizsi feje vérzett az ütközés után, ápolni kellett, 3–1. Mikkel Hansen fásultnak tűnt még ekkor, Källman lőtt gólt ziccerből, 4–1! Nahi szépített a szélről, nagyon üresen hagytuk, 4–2. Sostaric lőtt be egy jogos hetest, 5–2. Az imént még ápolt Morros volt a ludas. A túloldalon is hetes, Steins-t piszkálták meg ziccerben a mieink, itt Källman hibázott. Hansen bevágta a büntetőt, 5–3. De jött Bombac, és a kapuba Bombácsott, 6–3!

A 11. percben Toft Hansen kapott pattintott átadást, a beállós összeszedte a labdát és bevágta, 6–4. Labdát veszítettünk, Nahi ment ziccerben, de Mikler védte a gyakorlatilag 2 méterről leadott bombát, elképesztő volt! Mackovsek még gólt is lőtt, remek, 7–4. Toft Hansen válaszolt, 7–5, de jött Källman a szélről, 8–5. Källman elfutott, bedobta, 9–5. Steins lőtt hatalmast gólt a pipába, 9–6. Kissé körülményes támadás végén labdát veszített a Pick, de Bombac labdát szerzett, viszont a ziccert a kapusba vágta. De ott volt Mikler, hatalmas ziccert védett megint! Eddig minden hibánkat kiigaízotta Roli. A 18. percben Bodó vágott nagy gólt, ez volt az első gólja, 10–6. Kristopans válaszolt, 10–7. Kissé lemaradtunk a lett óriásról, bántóan zavartalanul lőhetett gólt. Kristopans egyébként 214 centi, mellette Bodó is eltörpül kissé. Pláne Bombac, de ő így is óriás, talpról lőtt hatalmas gólt a kapus feje fölé, tanári volt, 11–7. Szép védekezés, Hengiman halászott lasztit, de elvették lépéshiba miatt. Nahi indult belőle, 11–8. Ötgólos különbség helyett háromra csökkent az előny.

Sőt, Hansen tisztán maradt, és betalált, 11–9. Felejtsük el ezt a másfél percet inkább, gondoltuk ekkor. Bombac ziccerét fogja Gerard, Hansen nem hibázott, 11–10, ilyen nincs. Sőt, csőstül jött a baj: a hatodik támadását is elrontotta zsinórban a Pick, Syprzak jött villámgyorsan és könnyű gólt lőtt, Pastor mester időt kért, szétestünk, 11–11. Mister Mester azt kérte számon elsősorban, hogy labdavesztésnél nem zárnak vissza kellő gyorsasággal a szegediek. Sostaric lőtt gólt Canellas passzából, szép volt, végre, nagyon kellett ez most, 12–11. Steins ugyan lőtt egy gólt, de belefújtak a bírók, elvették a párizsiaktól. Jól védekeztek zavaróval a vendégek, de Stepancicnak szerencséje volt, a kapuson megpattanó lövése utat talált a hálóba, 13–11. Jött Hansen és egyszerű gólt lőtt, 13–12. Nem vagyunk elég agresszívek. Stepancic percei ezek! Öt passz után hatalmas lövést eresztett meg, Gerard beleért, de a kapufáról befelé pattant, 14–12. De mire ezt leírtam, már megint helyzetben a vendégek, hetes, Mikkel Hansen belőtte, 14–13. Na ki lőtte a 15. gólt? Igen, Stepancic, 15–13, de jaj, ne, megsérült, lesántikált a pályáról. Vélhetően a bokájával lehet valami, talajra érkezésnél történt a baj. Mikler védett, de eladtuk a labdát a támadásnál. Steins fordult le Canellasról, gól, 15–14. Hansen, Nahi és Steins lő gólt lényegében a párizsiaktól. Bánhidi a földről lőtt gólt, 16–14. A 29. perc végén Sole talált be, Bánhidit kiállították, 16–15. Gaber harcolt ki hetest! Sostaric pattintott lövéssel lepi meg Gerardot, 17–15. Steins gólja zárta a félidőt, ahogy megszoktuk: gyors, könnyű gól volt..., 17–16.

Kristopans próbál észrevétlen maradni 214 centiméterével Bombac ziccere közben (Nézze meg Szabó Luca fotóit ide vagy a nyióképre kattintva!)

A MOL-Pick Szeged 11-7-ig szinte tökéletesen játszott, de ott egy kétperces hullámvölgybe került a csapat, egyenlítettek a párizsiak. Támadásban jól ment a Picknek, de a védekezés nagyon pontatlan volt, sok könnyű gólt lőttek Mikkel Hansenék. Érdekesség, hogy hiába volt néhány nagy bravúrja Millernek, 24 százalékos volt a védési mutatója, igaz Gerardé sem volt sokkal jobb, 26 százalékos.

A párizsiak kezdték a második félidőt, és ezt góllal tették: Nahi tört be szélről, Kasparek elé állt, sántikálva ment le, a megítélt hetesből Mikkel Hansen lőtt gólt, 17–17. Megint döntetlen. Mackovsek bombázott a kapufára. Toft Hansen ziccerből szerezte meg a vezetést a vendégeknek, 17–18, Canellas egyenlített, 18–18, és ki is egészültünk. Toft Hansenről lemaradtunk, megint betalált! 18–19 oda. Källman lőtte bele a ziccert a szélről Gerardba, de Mikler is védett, az indításból Radivojevic lőtt gólt, ez szép volt, 19–19. A 6. percben Kounkoud lőtt beállóból gólt, 19–20. Nagyon gyenge volt a védekezésünk, de a világ egyik legjobb csapata az ellenfél. A rohanás végén Bombac ellen szabálytalankodtak a vendégek, a felállt támadás végén Mackovsek szép gólt lőtt, 20–20. Remili könnyedén válaszolt, 20–21. Nagyon bosszantó. Källman lőtt gólt, 21–21. Nahi vonalra lépett, így jöhettünk újra, Kasparek hatalmas bombagóllal büntetett lendületből, 8 méterről, 22–21, megint vezettünk! A 9. percben Hansen lőtt párizsi bombagólt, neki ez már a 8. volt, 22–22. Hansen olyan könnyedén lövi a brutálisan nagy gólokat, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Jegyezzük meg azt a találatot! Elképesztő volt. A 40. percben Mackovsek lőtte ki a jobb alsót, 23–22.

Ezután viszont eltört valami. Steins lőtt villámgyors ziccergólt, 23–23. Sostaric bántóan mellé lőtt egy hetest. Mikler helyett Alilovic a kapuban. Steins megint betalált ziccerből, 23–24. Ember nem volt a közelében! A mieink sokkal nehezebb gólokat lőnek, félő, hogy elfáradunk a végére gondoltuk ekkortájt. Radivojevic a szélről lőtt gólt, 24–24, de jött Hansen, 24–25, majd megint Radivojevic! 25–25, nem hagytuk magunkat. Remili okos gólt lőtt szélről, 25–26, Kristopans lezúzta Bombacot, a lettszlovén súlycsoportok közötti találkozó, két perc a vége, a lett óriás pihent egy kicsit. Hallani lehetett a csattanást Bombacon. Mackovsek lőtt fölé, megtámasztották a karját, ezt fújni kellett volna, nem fújták, érthetetlen. Labdát veszített a PSG, Mikkel Hansen nem adta oda a mieinknek a lasztit, de nem kapott két percet, jaj kedves bíró urak, ne már! Mackovsek viszont belőtte, talán a hatoson is belépett, most visszakaptunk valamit a bíróktól, 26–26. Steins megint egyedül maradt, gólt lőtt a holland, ez a 6. volt neki, 26–27. Ja, igen, könnyű gól volt ez is. Mackovsek megint nem a kapuba lőtt, kapufa, nem ment neki ma. Nahi szép játék végén a szélről talált a kapuba, 26–28, kezdett elmenni a meccs, Pastor időt kért.

Juan Carlos Pastor mester a tévé előtt ülő Pick-szurkolókat utánozza a gyenge védekezés láttán

Az 53. percben Nahi lőtte ez újabb párizsi gólt egy szép ejtésből, 26–29, elfáradtunk. Nahi megint betalált, 26–30, az 55. percben Bánhidi szépített, 27–30. Stranovsky a szélről talált be, 28–30. Itt még volt némi remény! Egy hetesgyanús esetet nem fújtak le a bírók a szegedi kapu előtt, majd az 57. percben Hansen lőtt gólt úgy, hogy Miklerről pattant be, 28–31. Bánhidi válaszolt rá, pattintott passzból, 29–31. A végén még Genty védte Canellas két lövését, majd jött Hansen, és hatalmas gólt bombázott a szegedi kapuba, 29–32. Vége.

Ha nálunk játszik Mikkel Hansen, nyerünk, de nem nálunk játszik. Tényleg, nagyjából az ő zseinalitása volt a különbség, avval együtt, hogy nagyon könnyű gólokat lőtt a Párizs, és Stepancic jó formában volt, amikor lesérült. El is fáradtak a mieink az utolsó 10 percre, onnantól nem volt túl sok kérdés, hogy ki nyeri a meccset. Ezzel a vereséggel a Picktől távolodni látszik a négyes döntő a Bajnokok Ligájában.

Nézze meg mint mondtak a mérkőzés után az edzők és játékosok!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda MOL-Pick Szeged Paris Saint-Germain
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés