Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Három napon keresztül várták meleg étellel a rászorulókat a Klauzál téren a szegedi rotarysták
Szegeden 2021. február 5. 18:49

Három napon keresztül várták meleg étellel a rászorulókat a Klauzál téren a szegedi rotarysták

Képriport
Tíz éve főz minden év elején meleg ételt a rászorulóknak a Szent-György Albert Rotary Club. Hagyományosan a Mátyás téren, a Ferences rend Szent Ferenc konyháján látják vendégül a meghívottak, idén a járvány miatt a Klauzál térre költöztek.

Hirdetés

– Az elkészült ételeket a szegénykonyhán szoktuk kiosztani, felszolgálni a regisztráltaknak. Ebben az évben a járvány miatt bevezetett szigorító intézkedések miatt erre nincs lehetőség, ezért szerdán, csütörtökön és pénteken az elkészült ételeket a Klauzál téren vehették át azok, akik előzetesen regisztráltak – mondta el Elekes Zoltán szervező.

Az ételjegyeket a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézményének közreműködésével kapták meg a rászorultak, többek között nagycsaládosok, hajléktalanok és az anyaotthonban élők.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

– Négyféle ételt főztünk összesen a három nap alatt. Készült káposztás bableves, székelykáposzta, gulyásleves és tarhonyás krumpli kolbásszal. Mind az utolsó adagig elfogyott – mondta Elekes Zoltán.

Három napon keresztül alkalmanként 150-150 adag ételt osztottak ki a Klauzál téren, pénteken pedig ezen felül 150 adagot vittek a klinika sürgősségi betegálló és Covid osztályaira, valamint jutott meleg étel a mentőszolgálat, a rendőrkapitányság és a tűzoltóság munkatársainak is.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ételosztás Klauzál tér Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Elekes Zoltán
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés