Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. február 5. 16:27

Kiadványokkal emlékezik a Móra-múzeum Nagy Ádámra és Kass Jánosra

Két új kiadvánnyal is jelentkezik az egyébként a járvány miatt továbbra is zárva tartó Móra Ferenc Múzeum. Az egyik könyv Nagy Ádám numizmatikus 75. születésnapját köszönti tizennyolc tanulmánnyal. A másik pedig egy sorozat harmadik egysége: Kass János bibliográfiai tételeinek utolsó részét tartalmazza.

Hirdetés

Nagy Ádám numizmatikus 75. születésnapját köszönti a tizennyolc tanulmányból álló numizmatikai kötet, melynek címe: „...mert a gyökér a fa, s nem a korona.”

Nagy Ádám 1978-től kezdve dolgozott Szegeden egészen nyugdíjba vonulásáig. A Móra Ferenc Múzeum munkatársaként nemcsak numizmatikai kutatások és kiadványok fűződnek nevéhez, hanem múzeumelméleti, múzeumtörténeti munkássága is említésre méltó.

Kass János bibliográfiája most lett teljes (fotók: Iványi Aurél)

Mindemellett több, mint száz kiállítás megszervezésében is közreműködött. Magánszemélyként gyűjt mindent, ami a Himnusszal és Szózattal, illetve szerzőikkel kapcsolatos.

A Kass János bibliográfia harmadik kötete méltó módon zárja le a legendás grafikus bibliográfiai tételeinek összegyűjtését. Alkotásainak listája, a róla megjelent írások, tudósítások lejegyzése így válik teljessé: összesen immáron három kötet fogja át Szeged ikonikus művészének teljes életét, szakmai pályafutását.

A Nagy Ádám 75. születésnapját köszöntő kötet tizennyolc numizmatikai tanulmányból áll

A kiadvány a bibliográfia mellett bemutatja a 2016-ban alakult Kass János Baráti Kör működését, tevékenységét és eredményeit. A visszaemlékezések után pedig elolvashatóak a legendás grafikus ravatalánál elhangzott búcsúbeszédek is.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kass János könyv Móra Ferenc Múzeum Nagy Ádám numizmatika bibliográfia tanulmány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés