Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kass Ferenc háziorvos a Témában: Előzetesen regisztrált idősek hiányoznak az oltási listáról
Szegeden 2021. február 4. 14:55 Forrás: Szeged Televízió

Kass Ferenc háziorvos a Témában: Előzetesen regisztrált idősek hiányoznak az oltási listáról

Csütörtökön kezdődik az idősek oltása, a háziorvosok adják be a vakcinát az oltási rend szerint először a regisztrált időseknek. Kass Ferenc szegedi háziorvos beszélgetett erről Balogh Judittal a Téma szerdai adásában.

Hirdetés

Kass Ferenc elmondta, hogy szerda reggel vette át a kormányhívitalban a Moderna vakcinákat, ezeket a rendelőben 2 és 4 celsius fok közötti hőmérsékleten tárolják. A háziorvos körzetében 88 olyan regisztrált páciens van, akik kérte az oltást és a megfelelő korcsoportba tartozik.

A vakcinákat a kormányhivatal által kiküldött lista alapján adják be, azonban Kass elmondása szerint neki két olyan betege is van, akik hiányoznak a névsorból annak ellenére, hogy kérték az oltást.

A háziorvos hozzátette, biztos abban, hogy ezek a páciensek is regisztráltak, de egyelőre még keresik arra a magyarázatot, miért nem szerepelnek a kormányhival listáján. Kollegáival történt egyeztetések alapján más körzetekben is előfordult hasonló eset, aminek feltétlenül utána kell járni.

Kass Ferenc elmondta, a Moderna vakcina minden szempontból hasonlóan működik, mint a Pfizer készítménye, de úgy készítették el, hogy 2 és 8 fokos hőmérsékleten is tárolható felolvasztás után. Hetente egyszer 10 adagot kapnak a háziorvosok, de a jelenlegi szabályok szerint nincs lehetőségük arra, hogy befolyásolják az oltási sorrendet: születési dátum szerint a legidősebb beteggel kell kezdeni akkor is, ha egészségi állapot szempontjából vannak veszélyeztetettebb pácienseik is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Dr. Kass Ferenc háziorvos koronavírus Moderna oltás oltási terv Téma vakcina Szeged Televízió
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés