Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Hadházy Ákos a Témában: Nevetséges vizsgálatokkal engedélyezték az orosz vakcinát Magyarországon
Szegeden 2021. február 4. 13:52 Forrás: Szeged Televízió

Hadházy Ákos a Témában: Nevetséges vizsgálatokkal engedélyezték az orosz vakcinát Magyarországon

Engedélyezték az orosz vakcina alkalmazását Magyarországon, Hadházy Ákos pedig kikérte a hatósági vizsgálatok dokumentációját. Meglepő dolgok derültek ki, erről beszélgetett a független képviselő Balogh Judittal a Témában szerdán.

Hirdetés

Hadházy elmondta, állítólag az orosz vakcina magyarországi ellenőrzése során a hatóságok nem kaptak megnyugtató eredményeket, ezért az oltást nem lehetett volna engedélyezni. Ezeknek az információknak a valódiságát szerette volna ellenőrizni a képviselő, ezért kérte ki a vizsgálat dokumentációját és a szakértői bizottság döntéséről szóló jegyzőkönyvet.

Az adatok nagy részét nem kapta meg, de átadták neki az oltóanyaghoz kiadott engedélyt, ami megdöbbentő információkat tartalmazott.

„Én is nehezen hittem el, amikor elolvastam. Ott van a Facebook oldalamon mindenki megtalálhatja és elolvashatja az engedély szövegét. Ebben az áll, hogy a gyógyszereknek megnézték a ph értékét, megnézték hány milliliteres, megnézték van-e benne szennyező baktérium. De nem nézték meg mennyi a hatóanyag, mennyi vírus van benne és hogy tudnak-e szaporodni. Fontos, hogy nem koronavírust, hanem egy vektorvírust, adenovakcinát tartalmaz.” – mondta el a műsorban.

Hadházy Ákos arról is beszélt, hogy a kormány nagyban megnehezítette az országgyűlési képviselők számára, hogy ilyen ügyekben tájékozódjanak. Harminc évig a parlament tagjai bemehettek az állami közintézményekbe és kérdéseket tehettek fel a vezetőknek. Ezt a jogot tavaly, az MTVA székházában történt eseményeket követően a kormán megvonta tőlük. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Hadházy Ákos koronavírus-elleni oltás oltás Téma vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés