Hirdetés
Hirdetés
 • Kezdőlap
 • Hírek
 • Szeged
 • Így osztotta ki Botka László a provokátor Szabó Bálintot: Ahhoz, hogy hülyét csináljon magából, én nem kellek
Szeged 2021. február 4. 10:42

Így osztotta ki Botka László a provokátor Szabó Bálintot: Ahhoz, hogy hülyét csináljon magából, én nem kellek


Hirdetés

Ha valaki még mindig azt gondolja, hogy Szabó Bálint a Cserepes sori piac árusaiért küzd, akkor gyorsan tisztázzuk a helyzetet:

 • A Cserepes sori piacon a több, mint száz árusból tavalyra mindössze harmincnégy maradt.
 • Közülük harminckét kereskedővel kétoldalú megállapodást kötött a város az üzletük bezárásáról. Ők sem akartak maradni, mert hétközben a piacon csak elvétve találkozni vásárlókkal.
 • A piac a vásárlók hiánya és a kereskedők megfogyatkozása miatt tavaly 30 milliós veszteséget termelt. Idén pedig már 50 millió forintos kieséssel számolt a fenntartó.
 • Vagyis Szabó Bálint azért küzd, hogy két kereskedő egy üres piacon árusíthasson. Amivel nem lenne semmi gond, ha a piac fenntartása nem kerülne tízmilliókba, amit a szegedi adófizetőknek kell állni.
 • A város a társadalmi igényt figyelembe véve a szombati vásár megtartása mellett döntött, de új helyszínen, hogy fenntarthatóvá váljon a program.
 • A piac megszüntetése nem Botka László döntése volt – a cégnek az önkormányzat mellett magántulajdonosai is vannak, akik közül egy sem ellenezte a bezárást, a közgyűlés Pénzügyi- és Vagyongazdálkodási Bizottsága pedig kétharmados többséggel támogatta. A polgármester, ha akarná se bírálhatná ezt felül.

Összefoglalva: Szabó Bálint azért parádézik a városházán napok óta, hogy két árus tovább árusíthasson a piacon. Ennek az ára pedig 50 millió forint lenne, amit a szegediekkel fizettetne ki a „független” képviselő.

Nem csoda, hogy Botka László nem szívesen áll szóba Szabó Bálinttal, aki legújabban a szélsőjobboldali Mi Hazánkkal közösen harcol a veszteséges piac fenntartásáért. Szeged polgármestere két nap után elunta a cirkuszt, és azt, hogy Szabó ostrom alá vette a hivatalt, ezért adott neki egy időpontot személyes találkozóra. Egy találkozóra, ahol Szabó elmondhatja panaszát.

Szabó arról állapodott meg a polgármester kollégáival, hogy négyszemközt, zárt ajtók mögött fejti ki álláspontját a piaccal kapcsolatban. A képviselő azonban nem tartotta magát ígéretéhez, az országos és a helyi sajtót is odacsődítette reggelre, hogy minél nagyobb nyilvánosság előtt folytathassa a cirkuszt. Ez az, amihez Botka nem kívánt asszisztálni.

Hiszen az elmúlt években Szabótól nem egy extrém produkciót láthattunk már:

 • autójával megbénította a szegedi tömegközlekedést,
 • botrányt okozott a szegedi díszközgyűlésen, ahol a város új díszpolgárát köszöntötték,
 • papírpénz esőt szórt a megválasztott képviselőkre,
 • odabilincseltette magát a rendőrkapitányság előtti korláthoz.

Szabótól tényleg minden kitelik, nem csoda, hogy Botka is inkább elkerülte volna a provokátorral való egyeztetést. Végül az egyeztetés persze Szabó miatt maradt el, aki a friss megállapodást még aznap délután felrúgta. Sajtónyilvános eseményt csinált egy személyes találkozóból. Ezután zajlott le az alábbi párbeszéd a provokátor Szabó és Szeged polgármestere között:

Szabó Bálint: – Polgármester úr, tudunk ma találkozni a héten a Cserepes sori piac ügyében?
Botka László: – Kapott időpontot ma fél 10-re.
Szabó Bálint: – Igen.
Botka László: – Meghívta a sajtót, pedig erről szó nem volt. Ezek után világos, hogy maga nem tárgyalni akar, magát nem érdekli a piac, maga pusztán botrányt akar kelteni. Ahhoz, hogy hülyét csináljon magából, én nem kellek. Viszontlátásra!

Gáti Péter

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Cserepes sor Cserepes sori Piac Kft. Gáti Péter Szabó Bálint
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés