Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Martin József a Témában: Az egész közbeszerzési rendszert arra használja a hatalom, hogy a hozzá közel állóknak többet juttasson
Szegeden 2021. február 4. 11:47

Martin József a Témában: Az egész közbeszerzési rendszert arra használja a hatalom, hogy a hozzá közel állóknak többet juttasson

A Transparency International igazgatója Mészáros Lőrinc elképesztő gazdagodásáról és a miniszterelnök vagyonnyilatkozatáról beszélgetett Balogh Judittal szerdán a Témában.

Hirdetés

A szakértő szerint Mészáros Lőrinc példátlan gazdagodása csak és kizárólag a közbeszerzési rendszer nagymértékű és szélsőséges központosításával és eltorzításával magyarázható – ezzel pedig szorosan összefügg az uniós források elosztásának torz rendszere is.

Mészáros Lőrinc vagyonának 80 százaléka uniós pénzekből származik – senki sem gazdagodott meg ennyire és ilyen gyorsan a magyar történelemben.

A korrupcióellenes szervezet vezetője beszélt arról is, hogyan lehetséges, hogy Orbán Viktornak a vagyonnyilatkozata alapján szinte egyáltalán nincs vagyona:

„A vagyonnyilatkozati rendszer sok sebből vérzik, gyakorlatilag nincs olyan hitelt érdemlő állami intézmény ami ellenőrizné a nyilatkozatokban feltüntetett adatok valódiságát. Kis túlzással azt lehet beírni a vagyonnyilatkozatba, amit csak akarnak. A másik nagy probléma, hogy a családtagok gazdagodását nem kell feltüntetni és így el lehet rejteni a vagyonosodást” – mondta el Martin József.

Az is probléma, hogy az állami nagykorrupciót a lakosság politikai alapon ítéli meg – a kormánypárti szavazók 80 százaléka nem tekinti korrupciónak ami ma zajlik és nem tartja ezt veszélyesnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit korrupció közpénz Mészáros Lőrinc NER Orbán Viktor Téma Transparency International Magyarország uniós támogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés