Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Megyeri Ferenc, a Hétköznapi Csalódások frontembere a Témában: a Fidesz emberei megfigyelték a raktárkoncertjüket
Művház 2021. február 4. 07:21 Forrás: Szeged Televízió

Megyeri Ferenc, a Hétköznapi Csalódások frontembere a Témában: a Fidesz emberei megfigyelték a raktárkoncertjüket

A frontember Soros feliratú pólóban énekelt az államilag támogatott raktárkoncerten. A színpadon volt egy bohóc is, aki kritikus szövegeket mondott a dalok közötti átkötésekként, de a műsorszórásért felelős állami cég kivágta a koncertfilmből a bohócot és a hatalomnak nem tetsző jeleneteket. Megyeri Ferenc szerint a cenzúra komoly szintlépés a Fidesznél.

Hirdetés
Hirdetés

Nem örültek annak, hogy jeleneteket vágtak ki a koncertjükből, már csak azért is, mert előre elküldték a dalaikat és azok szövegét. „Szó sem volt arról, hogy közölték volna előre, hogy ki fogják vágni ezeket a számokat” – mondta Megyeri Ferenc frontember a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában.

„A Fidesznek sok száz, sok ezer negatív húzása volt az utóbbi tíz évben, de úgy gondoltam, hogy egyetlen egyszer átléphetik az árnyékukat, és végre valami jót is csinálnak. De nem ez lett a vége” – magyarázta, mit gondol a cenzúráról a Hétköznapi Csalódások frontembere, aki hangsúlyozta: a fesztiválok jelölték ki, mely zenekaroknak legyen raktárkoncertje, így csúszhattak át a résen.

Megyeri szerint a hatalomhoz hű Antenna Hungária kényelmetlen helyzetbe kerültek avval, hogy javasolták őket bizonyos fesztiválszervezők. 

„Úgy gondolták, hogy akkor sunyi módon cenzúráznak. Illetve ez már a koncert elején elkezdődött, amikor ott ültek fent a párt fejesei, hogy úgy mondjam. A felvételvezetői státuszban lévő illetőt ideküldték hozzám, hogy levenném-e a Soros-pólót. Én meg néhány néhány másodperc gondolkodás után közöltem, hogy nem” – mondta az énekes.

Megyeri Ferenc azt is elmondta, hogy a koncertszervezőjükkel a felvétel előtt közölték, hogy ott vannak a megfigyelők a Fidesz részéről. 

„Nem ismert fideszes vezetők voltak. Ilyen harmad-negyedrangú fidesznyik pártkatonák” – emlékezett vissza a frontember, de Megyeri szerint az is lehetséges, hogy a raktárkoncerteket bonyolító Antenna Hungária tagjai ültek ott, abban viszont az biztos, hogy valamiféle pártutasítást hajtottak végre ezek az emberek. Az eredményt látva ez nem is lehet kérdéses.

Megyeri Ferencet a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit kérdezte:

Ha kíváncsi, hogyan működik a cenzúra az Orbán-rendszerben, akkor nézzen bele a most következő két videóba!

Ez a teljes, megvágott koncert:


Ez pedig a cenzúrázott változat:

Erdős Péter egykori főcenzor most biztosan tapsikolna örömében, hiszen úgy néz ki, hogy van, aki 2021-ben is továbbviszi a Kádár-rendszer Popcézárának hagyatékát a regnáló hatalom kiszolgálói közül.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: cenzúra Antenna Hungária Hétköznapi Csalódások

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés