Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. február 3. 21:45

Mozizgatunk: Apu tizenegy amerikaifocis filmje vagyunk

Harcosok klubja, focis filmek és Golden Globe-jelölések, ez a három téma van heti mozis okoskodásunk friss részének középpontjában. Plusz ezen a héten is játszunk.

Hirdetés

Heti mozis okoskodásunkban ezúttal a közelgő Super Bowl kapcsán Gedzo megnézett egy rakás filmet amerikaifocis témában, jól el is mondja, hogy ezek milyenek voltak, és hogy mit szűrt le sportfilm témában, míg ezeket alig egy hét alatt mind végignézte. A filmek, amikről az adás ebben a részében beszélgettünk:

Ez viszont az adás második fele, előtte még megbeszéljük az 1999-es év egyik mára kultikussá vált filmjét, a David Fincher rendezésében készült Harcosok klubját, aminek Edward Norton, Brad Pitt és Helena Bonham Carter a főszereplője, de játszik benne Meat Loaf is, és amellett, hogy simán beleillik a korszak nagyon divatos, a végén egy vártlan fordulattal, nagy csattanóval záruló filmjei közé, egy erős társadalomkritika is egyben, aminek bizonyos, mára nem egy esetben szállóigévé vált mondatai, még ma is abszolút találók, sőt, talán még jobban is, mint 21 évvel ezelőtt, amikor a filmet bemutatták.

A film kapcsán több más mozi is eszünkbe jutott, többek között Edward Norton Spike Lee-vel készített filmje, Az utolsó éjjel, az 1999-es Oscar-jelölt filmek, például az Amerikai szépség, vagy a Psycho.

Mozizgatunk · Harmadik évad - Ötödik rész · 2021.02.03.

Az adás utolsó részében pedig az idei Golden Globe-jelölésekről beszélgettünk, amiket éppen ma hoztak nyilvánosságra, és amik között több olyan film is van, amik már szóba kerültek a korábbi adások során.

Ezen a héten is játszunk!

Ezúttal egy ismert magyar színészt kell felismerni egy szinkronszerepe alapján, a megfejtéseket ennek a cikknek a facebookos megosztása alá várjuk kommentben a Szeged.hu Facebook-oldalán, vagy a Mozizgatunk Facebook-csoportban a podcast megosztása alatt. A nyeremények DVD-k, nem is egy, hanem több. Részletek az adásban.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: mozizgatunk mozizgatunk podcast
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés