Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kolonics Erika, a SZIN főszervezője a Témában: hiszek abban, hogy idén  már lesz Szegedi Ifjúsági Napok
Szegeden 2021. február 3. 20:22

Kolonics Erika, a SZIN főszervezője a Témában: hiszek abban, hogy idén  már lesz Szegedi Ifjúsági Napok

Miközben Nyugat-Európában covid-biztosítással segítik a fesztiválszervezőket, a magyar kormánynak nincs hasonló terve.

Hirdetés

Ha márciusig nem lesz egyértelmű döntés, hogy mire számíthatnak a rendezvényszervezők, akkor idén is elmaradnak a nagy fesztiválok – ezt nyilatkozta Gerendai Károly, a Sziget Fesztivált, a Balaton Soundot és a VOLT Fesztivált szervező cég társtulajdonosa. Közben Nyugat-Európa több országában is kitaláltak már egyfajta állami covid-biztosítást a rendezvényszervezőknek.

„Nekem az a kötelességem a fesztiválozók miatt is, akik bent hagyták a jegyeiket és a bérleteiket, hogy higgyek ebben. Én hiszek abban, hogy augusztus végén találkozni fogunk a Tisza partján”

– mondta a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában Kolonics Erika a Szegedi Ifjúsági Napok főszervezője.

Azt is elmondta, kormányzati állásfoglalásra várnak, ami egyértelműen kimondja, hogy nyáron lehet nagyrendezvényeket tartani, és a feltételeket, szabályokat is előre közlik.

Kolonics Erika arról is beszélt, hogy Dániában, Ausztriában és Belgiumban már létezik állami covid-biztosítás a fesztiváloknak. Ezzel segítik a rendezvényszervezőket, hogy el tudják indítani a munkát. Ez azért fontos, mert ha mégsem lehet a rendezvényt megtartani, akkor a szervezők addigi munkája és ráfordítása elvész.

„Arra vár az egész fesztiválszakma, hogy történjen egy utalás: igen lehet nyáron fesztivált tartani, és mikortól” – tette hozzá a SZIN főszervezője.

Kolonics Erika arról számolt be, hogy voltak ugyan kormányzati intézkedések a rendezvényszervezők és a fellépők segítésére, de ezek kivitelezése már más kérdés. A raktárkoncertekhez például a 13 fesztivál küldte el a listáját, mely fellépőket hívták volna meg. „A kezdeményezés nem volt rossz, a kivitelezés már más.”

A SZIN főszervezője a szektor adatai alapján úgy számol, hogy 250 ezer embert érintett.

Kolonics Erikát a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit kérdezte:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szeged Televízió Téma Kolonics Erika Szegedi Ifjúsági Napok SZIN
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés