Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. február 2. 16:05

1,6 milliárdért vásárolt földet Rogán Antal új felesége és családja

Amint megérkezett a családba a miniszterelnök kabinetfőnöke, rögtön felpörgött az amúgy is jól menő családi üzlet. Az ifjú ara és rokonai példátlanul nagyszabású földvásárlásba kezdtek, amiben jelentős állami bankhitel is segítette őket.

Hirdetés

A 444 értesülései szerint Rogán Barbarának, Rogán Antal újdonsült feleségének a szülei Északkelet-Magyarországon működtetnek sikeres agrárcéget. Helyi beszámolók szerint a tavaly decemberi esküvő utána nagy felújítások kezdődtek a család telkén, melléképületeket bontanak el és medencét építenek.

Ami ennél is feltűnőbb: nem sokkal korábban, november 20-án a szülők és a lányuk, az apa üzlettársa és egy nyírségi nő 1022 hektárnyi földterületet vásároltak meg a környéken.

Összehasonlításképp a földek mérete nagyjából akkora, mint Budapest I., V., VI. és VII. kerülete együttvéve. A vételár mintegy 1,66 milliárd forint volt a lap által megszerzett adásvételi szerződés alapján – jóval nagyobb, mint amit a család és a vállalkozásuk anyagi helyzete lehetővé tett volna. Erre utal legalábbis az, hogy ennek az összegnek csak az 5 százalékát, 83,2 millió forintot tudták maguk kifizetni.

A fennmaradó 1,58 milliárd forintot az állami tulajdonú Budapest Bank fedezte egy termőföldvásárlási kölcsön keretében.

A Budapest Bank egyébként része a Mészáros Lőrinchez köthető bankholdingnak, aminek a létrejötte Orbán Viktor szerint nemzetstratégiai érdek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bank földmutyi hitel Mészáros Lőrinc Rogán Antal
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés