Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Idén tavasszal is csak írásbeli érettségit akar az MSZP, és azt, hogy erről minél hamarabb döntsön a kormány
Túl a városon 2021. február 2. 14:55

Idén tavasszal is csak írásbeli érettségit akar az MSZP, és azt, hogy erről minél hamarabb döntsön a kormány

Hiller István szerint ha a járvány miatt az oktatás nem lehet a normális, akkor hagyományos vizsgákat sem lehet tartani. Ráadásul tavaly a kormány szinte csak az utolsó pillanatban mondta el, hogyan zajlanak majd vizsgák, bizonytalanságban tartva ezzel a diákokat.

Hirdetés

Tavalyhoz hasonlóan idén tavasszal is csak az írásbeli érettségi vizsgák megtartását javasolta Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke kedden.

A volt oktatási miniszter az MSZP sajtótájékoztatóján azzal indokolt: a csaknem százezer érettségiző három féléven keresztül nagyrészt nem hagyományos oktatásban részesült, az online oktatás hatásfoka pedig nem éri el a személyes találkozáson alapulónak a hatásfokát.

Ezért a májusban kezdődő érettségit nem lehet a megszokott módon megtartani, mert az elmúlt másfél év miatt a felkészítés és a felkészülés nem lehetett normális, teljes értékű – érvelt.

Hiller István azt mondta, ma Magyarországon a diákok 20–25 százaléka nem tudja az online oktatást igénybe venni, mert családjuk szegény és nincs internet-hozzáférésük.

Érvként elmondta azt is, éles körülmények között lehetett tapasztalatot szerezni arról, hogy a tudásátadás bensőséges, emberi, intim folyamat, a tanár és a diák személyes jelenléte hatékonyabb, mint az online kapcsolat.

Az ellenzéki politikus azt kérte a kormánytól, ne tartsa az érettségizőket bizonytalanságban, már most, a második félév kezdetén hozza meg a döntést. Megjegyezte: tavaly a kormány szinte az utolsó pillanatban mondta el, hogyan bonyolítja le a vizsgákat.

Hiller István szerint az ellenzéki politika feladata a kormány ellenőrzése mellett a kormányzóképesség bizonyítása is; hogy képes megalapozott szakmai javaslatokat tenni. Ez a javaslat ezt a célt is szolgálja - közölte.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: covid-19 diákok digitális oktatás érettségi gimnázium Hiller István írásbeli érettségi írásbeli vizsga járvány járványkezelés koronavírus középiskola középiskolás közoktatás MSZP oktatás Orbán-kormány szóbeli érettségi tanár vizsga
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés