Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Nagy verést kapott a Cegléd: MOL-Pick Szeged–Ceglédi KKSE 42–21 (21–9)
Ziccer 2021. február 1. 20:51

Nagy verést kapott a Cegléd: MOL-Pick Szeged–Ceglédi KKSE 42–21 (21–9)

Képriport
Az elmúlt húsz meccsen csak szegedi győzelem született a Cegléd ellen. Most sem volt másként. A félidőben már 12 góllal vezettek a kékek, azt a második játékrészbe még tovább tudták növelni. Végül 21 gólos hazai győzelem született.

Hirdetés

Nagy menetelés vár a MOL-Pick Szeged játékosaira februárban, összesen nyolc összecsapás vár a csapatra, ebből egyet a hazai bajnokságban, hetet pedig a Bajnokok Ligájában kell megvívniuk.

A meccsdömping február 1-jén indul, a Ceglédi KKSE elleni hazai összecsapással. A két csapat eddig 30 bajnoki mérkőzést játszott egymással. Ezek közül csak kettő végződött döntetlennel, kétszer tudott nyerni a Cegléd és huszonhatszor a Szeged. Az első bajnoki összecsapásra közel 24 évvel ezelőtt, 1997. október 1-jén került sor. A legnagyobb különbségű győzelmet hét éve aratta a kék-fekete gárda, akkor 25 góllal, 43–18-ra nyertek. Most ezt a rekordot nem sikerült beállítani, „csak” 21 góllal nyertek Bánhidiék.

A győzelem egy pillanatig sem forgott veszélybe, a MOL-Pick Szeged megmutatta, hogy sokkal jobb csapat. Néha-néha feltámadt a Cegléd, de ez csak arra volt elég, hogy egy kicsit lelassítsa a gólkülönbség növekedését.

A pályára lépők közül Bajuson és a kapusokon kívül mindenki gólt szerzett, a legtöbbet, ötöt-ötöt Radivojević és Stepančić szerezte.

A mérkőzés után a klub honlapjának nyilatkozott Juan Carlos Pastor vezetőedző: „Voltak jó pillanatai is a Ceglédnek, ami tetszett, és nem mi vagyunk a preferencia számukra. Nagyon tetszett, ahogy nálunk mindenki hozzáállt a mérkőzéshez és egymásért küzdött. Így kell csinálni a jövőben is, ez a jó út. Sokat kell dolgoznunk, hogy összehangoljuk a csapatot, és minél jobb állapotban legyünk a szombati mérkőzésre.”

A kapus Mikler Roland az összecsapás után először azt emelte ki, hogy jó volt újra hazai pályán játszani. „Egy edzés után rögtön jött ez a meccs, amely jó felkészülés volt számunkra. Nagy iramot mentünk, ez a hét arról szól, hogy minél jobban felkészüljünk a PSG-ből. Nagyon szeretném, ha feledtetnénk az őszi teljesítményünket és elkezdenénk gyűjteni a pontokat.”

MOL-Pick Szeged–Ceglédi KKSE 42–21 (21–9)
K&H férfi kézilabda liga, 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Sándor László, Szikszay Csaba.
MOL-Pick Szeged: Alilović – Radivojević 5, Stepančić 5, Bombač 2, Bánhidi 2, Mačkovšek 1, Källman 5. Csere: Mikler (kapus), Rosta 3, Gaber 1, Kašpárek 4, Bodó 2, Straňovský 2, Zsitnyikov 3, Šoštarić 7/1, Bajus. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Cegléd: Tamási – Gyene, Németh 2, Mazák, Spekhardt 1, Juhász 1, Szepesi 2/1. Csere: Kránitz (kapus), Kállai, Vranac 3, Sinkovits 3, Zakics 6/2, Teleki 1, Kiss 2. Vezetőedző: Nagy Károly.
Hétméteres: 1/1, illetve 3/3.
Kiállítás: 4, illetve 2 perc.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bajnokság Cegléd férfi kézilabda MOL-Pick Szeged kézilabda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés