Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Szerelmes kalandtúrával kezdődik idén a házasság hete: a legtöbb programot most online tartják meg
Művház 2021. február 1. 18:55

Szerelmes kalandtúrával kezdődik idén a házasság hete: a legtöbb programot most online tartják meg

Rejtvényekkel és meglepetésekkel tarkított hét állomásos sétára várják idén a szegedi párokat a házasság hete nyitórendezvényén. A vírushelyzetre való tekintettel azonban a legtöbb programon online vehetnek majd részt az érdeklődők.

Hirdetés

A rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A programsorozat keretében szeretnék megmutatni a házassággal kapcsolatos pozitívumokat, mert úgy vélik, a negatívumokról túl sok szó esik.

Az idei rendezvény mottója: „Ezerszer is Igen!”

A rendezvénysorozat nagykövetei pedig Pálúr János orgonaművész és felesége, Pálúr Kornélia lesznek 2021-ben.

Idén a házasság hete február 7-én, vasárnap kezdődik és egy hétig tart. Szeged több rendezvénnyel csatlakozik idén is az országos programsorozathoz.

A házasság heti programok vasárnap délelőtt 10 órakor a Fogadalmi templomban kezdődnek, ahol a házasságokért, házaspárokért mutat be szentmisét Kondé Lajos pasztorális helynök.

Ezt követően délután 2 órától Szerelmes kalandtúrára várják a szegedi párokat, a hét állomásos sétát Szeged belvárosában rejtvényekkel és meglepetéssel is színesítik a szervezők. Indulás 14-17 óra között a Dómból.

A programra február 5-ig lehet előzetesen jelentkezni!

A rendezvénysorozat folytatásában – keddtől – online programokon vehetnek részt az érdeklődők.

Február 9-én este 6 órától házasságerősítő online workshopot szerveznek a Remény Háza Családműhelyben. A párgyakorlatokat egy családterapeuta házaspár, Szászi Balázs és felesége, valamint Schröffel Krisztián és Gabriella vezetik.

Az online programra február 7-ig lehet előzetesen regisztrálni.

Másnap, szerdán este 6 órától Közös értékrendszer – közös életvezetés címmel tart online előadást Papp Miklós morálteológus, görög katolikus pap az SZTE Szabadegyetemen.

Február 11-én, csütörtökön délelőtt 10 órától kismamáknak szerveznek egy órás online beszélgetést Időbeosztás? Energiahasznosítás! címmel. A beszélgetést Nemes Éva egyetemi oktató vezeti.
Erre a programra február 10-ig lehet előzetesen jelentkezni.

Pénteken este 6 órától Hozott anyagból címmel online kerekasztal-beszélgetésen mutatják be és vitatják meg egy mozaikcsalád mindennapjait. Meghívott vendégek Szenes Márta pszichológus és Farkas Attila család- és párterapeuta. A közvetítést itt érhetik majd el.

A házasság hete a hagyományokhoz híven az idén is ökumenikus istentisztelettel zárul február 14-én délelőtt 10 órakor, de most online vehetnek részt rajta az érdeklődők. Igét hirdet Thorday Attila liturgus és Kereskényiné Nemes Lívia.

A Somogyi könyvajánlókkal és online időutazással várja a házasokat

Egy 19. század eleji szerelmi házasság történetét idézik meg a Somogyi-könyvtár tulajdonában lévő félszáz levél segítségével.

Az érdeklődők a könyvtár honlapján követhetik nyomon Tary Pál és Kováts Terka, két fiatal bimbózó kapcsolatát, félelmeiket a családi elvárástól, majd vágyukat a beteljesülésre, azaz a házasságra.

A könyvtár munkatársai online olyan regényeket, szakkönyveket is ajánlanak, amelyek bemutatják a házasság örök értékeit, különböző szakaszait, illetve a mindennapok kihívásairól és örömeiről beszélnek szórakoztató vagy épp gyakorlatias megközelítésben.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: dóm házasság Házasság hete online programok Somogyi-könyvtár
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés