Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. február 1. 18:22

Egyedülálló képzés indul Kínáról a szegedi egyetem jogi karán

Elismert Kína-kutatók, diplomaták, hazai és külföldi gazdasági szakemberek is tartanak majd előadásokat azon az egyedálló képzési formán, amelyet ősztől indít a szegedi egyetem. A Kína specializáció az Állam- és Jogtudományi Kar nemzetközi tanulmányok szakán indul szeptembertől.

Hirdetés

Az Állam-és Jogtudományi Kar a Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézetével közösen, a Konfuciusz Intézet támogatásával indítja el Magyarországon egyedüliként a Kína specializációt. Az Oktatási Hivatal már el is fogadta az előterjesztett akkreditációs anyagot.

A képzés során a hallgatók betekintést nyerhetnek többek között a Kínai Népköztársaság állam- és jogrendszerébe, geopolitikai-geostratégiai lehetőségeibe, külpolitikájába, valamint az ország legújabb kori történelmébe.

Ezen felül az oktatott kurzusok között lesznek a Dél-Kelet Ázsiára, a Közel-Kelet térségére, illetve a Kína gazdaságára, gazdaságtörténetére fókuszáló órák is.

A specializációra járók a kínai interkulturális ismeretekbe is bepillantást nyerhetnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kína Konfuciusz Intézet Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar Kína specializáció Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete oktatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés