Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. február 1. 10:42

A JGYPK dühös dolgozói aláírásokat gyűjtenek a szenátoruk lemondatására

Jancsák Csaba a Juhász Gyula Pedagógusképző Kart (JGYPK) képviseli a Szenátusban. A kar polgárai azonban úgy érzik, a pénteki, modellváltásról szóló szavazáson az akaratukkal ellentétesen szavazott – ezért nem tartják méltónak a mandátumára.

Hirdetés

A Szegedi Tudományegyetem modellváltásáról szóló szavazáson csak úgy kerültek többségbe az átalakítás támogatói, hogy néhány szenátor a saját kari tanácsának véleményét figyelmen kívül hagyva, sőt azzal ellentétesen szavazott.

Ezt egyébként a Szenátus működésére vonatkozó szabályok lehetővé teszik, azzal azonban nem számoltak, hogy az általuk képviselt egyetemi polgárok haragjával is szembe kell majd nézniük.

Információink szerint a JGYPK dolgozói annyira feldühödtek azon, hogy egyik Szenátoruk, Jancsák Csaba a kari álláspont helyett inkább Rovó László rektor és az egyetem vezetés oldalára állt, hogy aláírásgyűjtésbe kezdtek a lemondatásáért.

Felháborodásukban nincsenek egyedül: Csirik János, emeritus professzor, a JATE korábbi rektora és a Természettudományi és Informatikai Kar korábbi dékánja nyílt levélben szólította fel lemondásra a TTIK vezetését, amiért a kar polgárainak akarata ellenére is megszavazták a modellváltást.

Hasonló véleményt foglamazott meg lapunkban Galambos Gábor, szintén emeritus professzor, a JGYPK korábbi dékánja:

„Érdemes vizsgálni azt, hogy aki nem képviseli a küldő intézmény határozatát, azt milyen indokok vezethetik. Ha röviden össze akarnám foglalni, akkor három szót írnék le: félelem, tisztességtelenség és gerinctelenség.”

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: alapítványi egyetem Csirik János Galambos Gábor Jancsák Csaba Juhász Gyula Pedagógusképző Kar modellváltás Szegedi Tudományegyetem szenátus szenátusi ülés SZTE Természettudományi és Informatikai Kar
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés