Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • A dánok nyerték a kézilabda-világbajnokságot: Dánia–Svédország 26–24 (13–13)
Ziccer 2021. január 31. 21:07

A dánok nyerték a kézilabda-világbajnokságot: Dánia–Svédország 26–24 (13–13)

Dánia ezzel megvédte világbajnoki címét.

Hirdetés

Dánia férfi kézilabda-válogatottja 26–24-re legyőzte Svédországot az egyiptomi világbajnokság vasárnapi döntőjében, Kairóban, így megvédte világbajnoki címét. A dánok legutóbb négy évvel ezelőtt, 2017. január 22-én veszítettek vb-mérkőzést, amikor Albertville-ben kikaptak a magyar válogatottól a nyolcaddöntőben.

Eredmény, döntő:
Dánia–Svédország 26–24 (13–13)
Kairó, zárt kapuk mögött. Vezette: Raluy López, Sabroso Ramirez (spanyolok)
Lövések/gólok: 45/26, illetve 47/24
Gólok hétméteresből: 2/1, illetve 4/3
Kiállítások: 8, illetve 6 perc

A 17. percben alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között, ekkor az olimpiai bajnok dánok vezettek 8–6-ra. Később a svédek egy 3–0-s sorozattal fordítottak, ám a szünetben ismét döntetlen volt az állás. Mindkét csapat rendkívül összeszedetten és felkészülten játszott a második felvonás elején is, majd a dánok egy 5–1-es szériával elléptek, és a 49. percben először volt három találat az előnyük. Niklas Landin védéseire alapozva a címvédő a hajrában sem engedte ki kezéből az előnyt, és veretlenül nyerte meg a tornát.

A dánok ötödik alkalommal játszhattak vb-döntőt, és három vereség után már a másodikat nyerték meg. A svédek 2001 után kerültek ismét vb-döntőbe, ez volt a nyolcadik fináléjuk, négyet megnyertek – legutóbb 1999-ben éppen Egyiptomban – és négyet elveszítettek.

A mezőny legeredményesebb játékosa Mikkel Hansen volt, aki 12 lövésből hét gól lőtt. A svédek közül Hampus Wanne ötször talált be. Niklas Landin 15 védéssel járult hozzá a sikerhez.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dánia Egyiptom férfi kézilabda kézilabda Svédország világbajnok világbajnokság döntő
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés