Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 31. 19:48

A vártnál kevesebb Moderna-vakcina érkezett vasárnap Magyarországra

Legalábbis az M1 információi szerint.

Hirdetés

Az M1 vasárnap esti híradójában azt mondták: megérkezett a Hungaropharma budapesti telephelyére az újabb szállítmány az amerikai Moderna vakcinájából.

A tervek szerint a jövő héten a háziorvosok ebből kezdik meg azoknak a 89 évesnél idősebb embereknek a beoltását, akik regisztráltak a védőoltásra. Mivel azonban a vártnál kevesebb vakcina érkezett, így most nem tudni, hány ember beoltására lesz elegendő a vasárnap érkezett vakcinamennyiség

– jegyezték meg, és hozzátették, mindenki értesítést kap majd, aki a következő napokban megkaphatja a védőoltást.

Az M1-en továbbá azt is elhangzott, hogy aki jelentkezett az oltásra és hozzájárult ahhoz, hogy levélben értesítsék, szombaton levélben kapta meg a legfrissebb információkat. Ebben a Koronavírus Tájékoztatási Központ azt írta: a következő napokban megkezdődik a regisztráltak oltása.

Elsőként a legidősebbek kaphatják meg a vakcinát, most már azok is, akik saját otthonukban élnek. Őket a háziorvosuk keresi majd meg a regisztráció során megadott elérhetőségeken. A háziorvos dönt az oltás helyszínéről, ez lehet az idős ember otthona, a háziorvosi rendelő és kórházi oltópont is.

A koronavirus.gov.hu vasárnap azt írta: 18 ezer adag Moderna-vakcina érkezése várható, a jövő héten az 1800 legnagyobb háziorvosi praxis ebből kap 1-1 ampullát, ami 10-10 regisztrált idős ember oltását teszi lehetővé, háziorvosonként.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: háziorvos idősek járvány járványkezelés koronavírus Moderna oltás oltási terv oltóanyag vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés