Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 30. 17:45

Ezek a különbségek a koronavírus és az allergia tünetei között

Az eltérő tünetekről ismertetőt készített a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Hirdetés

Az NNK szerdán közölte, hogy az enyhe időjárással az első allergén növények pollenjei is megjelentek a levegőben. Azt írták: a mogyoró, illetve a ciprus- és tiszafafélék koncentrációja a déli országrészben már elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. A kőris és az éger pollenjei is már többfelé megjelentek, azonban még alacsony koncentrációban fordulnak elő.

Felhívták a figyelmet arra is, a jelenlegi járványügyi helyzetben fontos, hogy mindenki meg tudja különböztetni az allergiás reakciókat a légúti megbetegedések, illetve vírusfertőzések, esetlegesen a Covid-19-megbetegedés tüneteitől.

Erről szombaton a Tisztifőorvos Facebook-oldalán egy ábrát is közzétettek, amelyen felsorolták a Covid-19 és az allergia gyakori, ritka, néha előforduló és nem jellemző tüneteit.

Eszerint a koronavírus gyakori tünetei: 

  • a láz, 
  • a száraz köhögés, 
  • a légszomj és 
  • a fáradtság. 

Ezzel szemben az allergiások gyakori tünetei 

  • az orrfolyás, 
  • a tüsszentés és 
  • az asztmás nehézlégzés.

Utóbbi, az asztmás nehézlégzés például a koronavírusnál nem jellemző tünetnek számít. Allergia esetén az egyik nem jellemző tünet a hasmenés, ami a koronavírus-fertőzésnél ritkán előfordul. További nem jellemző allergiás tünetek az izom és ízületi fájdalmak, a torokfájás és a mellkasi nyomás, amelyek a koronavírus esetén a néha észlelt tünetek között szerepelnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: allergia koronavírus Nemzeti Népegészségügyi Központ
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés